Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?

Az aloe vera egy népszerű pozsgás növény, ami Afrikában, Madagaszkáron és az Arab-félszigeten őshonos, azaz forró és száraz éghajlaton növekszik, de megfelelő gondozás mellett nagyszerű szobanövény is lehet. Az aloe vera vastag, húsos levelekkel rendelkezik, amelyeket szükség szerint le lehet vágni, hogy hozzáférjünk a belsejében található gélhez, aminek számos jótékony hatása ismert. Megfelelő körülmények között a beltéri aloék akár 12 évig is élhetnek – de mit kell tennünk ahhoz, hogy a növényünk boldog és egészséges legyen?

Kezdők kedvence is az aloe vera

Az aloe veráról általánosságban azt mondják, hogy tökéletes növény a kezdők számára is, mivel viszonylag alacsony a karbantartási igénye. Azonban ettől függetlenül fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk neki. Nézzük, melyek ezek!

Kattints a képre, és nézd végig a galériában tippjeinket!

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!