Almát a pitébe!

Benne vagyunk az őszben, hozzá kell szoknunk, hogy szinte az egyetlen friss, hazai gyümölcs az alma. De nem baj, mert az almaszezonnal együtt szerencsére az almáspite-szezon is beindul!

Az almás pite az egyik leguniverzálisabb sütemény. Annyira közkedvelt, hogy még egy film is készült ezzel a címmel. Szinte minden országnak megvan a saját verziója – készülhet vajas vagy omlós tésztából, rusztikusan vagy csinos formába igazítva, ízesíthetjük egyszerűen cukorral és fahéjjal, de egzotikusabb fűszerekkel egész különleges pitét rittyenthetünk. Tálalhatjuk magában, esetleg fagylalttal vagy vaníliasodóval vagy, ahogy az osztrákok csinálják, tejszínhabbal. A franciák almás pitéje kicsit túlszofisztikált, az almát kis szeletekre metélik, beborítják vele a tésztát és tejszínnel meglocsolva készre sütük. Az angolok és amerikaiak piteformában alkotják meg, a tetejét teljesen befedve, és természetesen nem hagyják ki belőle a gyömbért sem. A sógorék kockázott, párolt almával töltik, és tejszínhabbal tálalják. Mi pedig? Ahány ház, annyi szokás. Leggyakrabban az egyszerű, porhanyós, tejfölös tésztából készült piték a befutók – mi is egy ilyet hoztunk nektek mutatóba.

Az almás pite receptjét itt találod >>

{ GALÉRIA = title:Rusztikus%20alm%C3%A1s%20pite%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8 }

Még több almáspite-recept itt >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!