Az almáspite-receptekkel Dunát lehetne rekeszteni, és akkor még csak a magyar verziókat vettük számba. Ha minden nemzetközi receptúrát egy helyre gyűjtenénk, azok képesek lennének akár egy Amazonas-méretű folyót is eltorlaszolni. Egy ilyen bábeli környezetben pedig általában két dolog történhet a házi szakáccsal. Vagy teljes összezavarodásában visszatér a jól ismert klasszikusokhoz, vagy megragadja az alkalmat, és létrehoz a saját szája íze szerint egy újabb almáspite-receptet, ami összeboronálja a különböző nemzetek süteményeinek legjobb tulajdonságait.
Én mindig is inkább a megragadós fajta voltam, ezért amikor fejben a különböző almás sütemények közt barangoltam, éltem is a lehetőséggel, és kiötlöttem egy amerikai-magyar hibridet.
Persze nem szörnyszülöttről van szó, senki ne hőköljön vissza a fúzió gyakran lenézett kifejezésének hallatán: a most következő almás pite tésztája lehengerlően omlós, porhanyós, tölteléke pedig krémes és selymes.
Amerikában közkedvelt (gyakran reggelire is fogyasztott) sütemény a pop tart, ami tulajdonképpen egy kisméretű, kézbevehető omlós pite. Különböző gyümölcsös töltelékekkel kapható, a tetejét pedig cukormáz fedi. Ha ezt óriás, a magyar pitére hajazó méretben készítjük, és fűszeres, almás töltelékkel látjuk el, akkor születik meg az alábbi sütemény, az almás pite pop tart.
Nézd meg a galériában, hogyan készül ez a fúziós sütemény!
Az almás pite pop tart teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a különleges recepteket is próbáld ki, kóstold meg: