Almás pite málnahabbal Botondtól

A Konyhafőnök Junior mai második feladatában Ádám osztotta ki a feladatokat. Botondnak almás pitét kellett készítenie, amivel meggyűlt a baja, de nézzétek, milyen szép lett!

Almás pite málnahabbal - Botondtól

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 csipet só, 0,5 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2 db nagy alma, 2 ek cukor, 20 dkg málna, 4 ek cukor, 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lisztből, porcukorból, vajból, egy csipet só és sütőpor hozzáadásával könnyű linzertésztát készítünk. Egynegyed-háromnegyed arányban felezzük. A nagyobb részt formára nyújtjuk, vágjuk. Ráhelyezzük az almaszeleteket, cukrozzuk, majd a maradék tésztából rácsokat húzunk a tetejére, és megkenjük egy felvert tojással.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. Málnahabot készítünk: a málnát cukorral felfőzzük, majd leturmixoljuk. Közben kemény habbá verjük a tejszínt. Átpasszírozzuk a málnakrémet, majd összekeverjük a habbal.
  5. A pitét és a habot együtt kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...