Innen tudhatod, hogy beérett-e az alma a kertedben

Ha az általad leszüretelt alma egy kissé savanykás, netán keményítőízű, akkor valószínűleg túl korán szedted le. Most eláruljuk, milyen jelekből lehet tudni, hogy beérett az ősz slágergyümölcse.

Az almaszüretelés legoptimálisabb időpontja általában szeptember és október közé esik, tehát nem érdemes korábban leszedni a gyümölcsöket. Ezenfelül a szakemberek azt javasolják, hogy előbb az édesebb almafajtákat szüreteld le, majd csak utána a savanykásabbakat. Na, de honnan lehet tudni, hogy már beértek? Mutatjuk!

Innen tudhatod, hogy beérett-e az alma a kertedben

 Ezekből a jelekből tudhatod, ha beérett az almatermés

Ha a gyümölcs kellemes és édeskés illatot áraszt magából, akkor megfelelően megérett, ugyanis ilyenkor egyfajta „érési hormont” bocsát ki magából. Ez valójában nem más, mint az etilénként is ismert gáz. Szintén fontos, hogy ha a gyümölcs kellően érett, akkor minden gond nélkül leszedhető a fáról. 

Az ideálisan beérett alma továbbá lédús, édes és ragyogó színű, valamint ellenáll a különböző betegségeknek és a kártevőknek is. 

Rácsos almás pite

Egy igazi, nagybetűs KLASSZIKUST hoztunk nektek, mégpedig a rácsos almás pitét. Ez a megunhatatlan kedvenc nem véletlenül kap helyet a legtöbb ország desszertérképén, hiszen pár ...

De egy gyors magtesztet is végezhetsz annak érdekében, hogy eldöntsd, érett-e az alma: ehhez vágd ketté az almát, és vizsgáld meg a magok színét. Ha a magok egyik fele világosabb , mint a másik, akkor még minimum 1-2 hetet érdemes a fán hagyni őket. Ha az összes mag egyformán sötét színű, akkor indulhat a szüret!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!