Alkoss az almával nyáron, hogy ne emlékeztessen a lombhullásra

Annak ellenére, hogy az alma egy egész évben velünk tartó gyümölcs, sőt, még fanyar, kisméretű, nyári verzióban is elérhető, hajlamosak lehetünk elsődlegesen őszi, hideg idős gyümölcsként gondolni rá. Változtasson ezen az alábbi pár tanács!

Nem tudom, mitől lehet, de nekem egy almába harapva, mindig a ködös, őszi délutánok jutnak az eszembe, amikor már egyre korábban sötétedik, ilyenkor egy forró bögre teára vágyok, no meg egy szelet fahéjas-fűszeres-boldogító almás süteményre. Remélem, nem csak egyedül vagyok így ezzel a dologgal, mert akkor a most következő cikknek nem túl sok létjogosultsága van. Mindegy, azért belevágok, és megpróbálom nyáriasabb köntösbe bújtatni az almát, hogy a még napfényesen, izzasztón kitartó augusztusban is bele tudjuk csempészni ebbe-abba.

Nézd meg galériánkban az alma nyáriasításának módszereit!

Ezek a nyárias receptek biztos bejönnek majd:

Vajas-almás puffancs

Akár hétköznap vacsorára, akár egy ráérősebb hétvégi reggeli részeként fogyasztjuk, ezek a kis puffancsok garantáltan pillanatok alatt el fognak fogyni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a nyári tartalmak is csak rád várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...