Alkoss az almával nyáron, hogy ne emlékeztessen a lombhullásra

Annak ellenére, hogy az alma egy egész évben velünk tartó gyümölcs, sőt, még fanyar, kisméretű, nyári verzióban is elérhető, hajlamosak lehetünk elsődlegesen őszi, hideg idős gyümölcsként gondolni rá. Változtasson ezen az alábbi pár tanács!

Nem tudom, mitől lehet, de nekem egy almába harapva, mindig a ködös, őszi délutánok jutnak az eszembe, amikor már egyre korábban sötétedik, ilyenkor egy forró bögre teára vágyok, no meg egy szelet fahéjas-fűszeres-boldogító almás süteményre. Remélem, nem csak egyedül vagyok így ezzel a dologgal, mert akkor a most következő cikknek nem túl sok létjogosultsága van. Mindegy, azért belevágok, és megpróbálom nyáriasabb köntösbe bújtatni az almát, hogy a még napfényesen, izzasztón kitartó augusztusban is bele tudjuk csempészni ebbe-abba.

Nézd meg galériánkban az alma nyáriasításának módszereit!

Ezek a nyárias receptek biztos bejönnek majd:

Vajas-almás puffancs

Akár hétköznap vacsorára, akár egy ráérősebb hétvégi reggeli részeként fogyasztjuk, ezek a kis puffancsok garantáltan pillanatok alatt el fognak fogyni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a nyári tartalmak is csak rád várnak:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!