Kétféle ember van: aki szereti meghámozni a gyümölcsöket, és aki többek között azért sem eszik elég lédús vitaminforrást, mert utálja a hosszú percekig tartó héjtépkedést.
A gránátalma megpucolásáról és a pomelo vastag héjának leszedéséről már írtunk, most pedig egy szupergyors trükköt találtunk arra, hogyan lehet pillanatok alatt pucér az alma.
Nos, a megoldás nem csak egy éles pengéjű ipszilon-alakú hámozóban rejlik, bár tény, hogy az eszköz nélkül aligha tudnánk alkalmazni ezt a meglehetősen bizarr tippet, melynek fő attrakciója nem más, mint egy fúrógép.
Igen, egy fúrógép! Ahogy a videóban is látszik, az almát a fúróra kell ráhúzni, az Y-alakú hámozót pedig közvetlenül mellé kell helyezni, hogy a forgás közben a penge le tudja hasítani a héjat. Nem mondjuk, hogy gyerekbarát megoldás, ráadásul könnyen megeshet, hogy a fúrót sem tudjuk előszedni 2 másodperc alatt, de ha valaki nagyon szeretne menőzni ezzel a trükkel, érdemes lehet kipróbálni.
Ezeket is olvasd el!