Kiderült, hogy egy gyümölcs segíthet elkerülni az Alzheimer-kórt

A szakértők nemrég arra jutottak, hogy az egyik kedvenc gyümölcsünk nagy szerepet játszhat az Alzheimer-kór megelőzésében.

„Mindennap egy alma, az orvost távolt tartja" – úgy tűnik, hogy az említett szólás olyan súlyos betegségek megelőzésére is igaz lehet, mint például az Alzheimer-kór vagy a demencia, írja az Index oldala.

Kiderült, hogy egy gyümölcs segíthet elkerülni az Alzheimer-kórt

A rendszeres almaevés megelőzheti a betegség kialakulását

Nemrég egy sydney-i élelmezéskutató, Dr. Vincent Candrawinata talált bizonyítékot arra, hogy a rendszeres almaevés javíthatja a memóriát és csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. De miért pont az alma lenne a kulcsa a betegség megelőzésének?

Az alma rengeteg nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.  

Rácsos almás pite

Egy igazi, nagybetűs KLASSZIKUST hoztunk nektek, mégpedig a rácsos almás pitét. Ez a megunhatatlan kedvenc nem véletlenül kap helyet a legtöbb ország desszertérképén, hiszen pár ...

Az alma ezenfelül nagyon gazdag fenolokban, például flavonoidokban, amelyek bizonyítottan csökkentik az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát azáltal, hogy megvédik az agyat a káros anyagoktól.

Az ausztrál tudós által megállapított eredményeket továbbá egy korábbi amerikai tanulmány is alátámasztotta, amely azt állapította meg, hogy azoknál az embereknél, akik flavonoidban szegény ételeket esznek, kétszer vagy akár négyszer nagyobb valószínűséggel alakulhat ki Alzheimer-kór vagy a demencia.

„A flavonoidok olyan fenolos vegyületek, amelyek a gyümölcsökben, például az almában és a körtében, valamint a zöldségekben, például a kelkáposztában és a spenótban magas arányban előfordulnak, de a csokoládé és a bor is tartalmazza őket. Ezek a vegyületek, ha megfelelően felszívódnak, jótékony hatással vannak egészségünkre" – idézi a cikk a sydney-i élelmezéskutatót.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...