Meglepő tippek segíthetnek, ha állandóan csokoládéra vágysz

Átjárja az életedet az édesség utáni vágy? Csak a csokoládéra, a gumicukorra vagy a dobostortára gondolsz? Megmutatjuk, hogyan kerekedhetsz felül a káros szenvedélyen.

Első körben beszélj magaddal, és tedd fel a kérdést: valóban szükségem van a csokoládéra? Egyáltalán éhes vagyok, esetleg feszült vagy stresszes? Aztán kérdezd meg magadtól, mire lenne szükséged valójában. A kognitív viselkedésterápia Christoph Klotter táplálkozási pszichológus szerint hatékony, különösen akkor, ha valóban megjutalmazza magát az ember azzal, amire a lelkének szüksége van.

Körtés-csokis kocka

A süteménynek az az érdekessége, hogy a körte nem egészben vagy darabokban került a tésztába, hanem reszelve. Szeretem ezt a receptet, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell ...

Duplacsokis rusztikus muffin

Szintén édesanyám receptje, többszöri átdolgozás után. Mivel én sokkal hígabbra csinálom a tésztát. És azért nem folyik szét, mert az első 5-7 perc alatt egy kéreg sül a tetejére, ...

Fehér csokis hólabda

Ha valami házi készítésű süteménnyel lepnénk meg a gyerekeket, akkor ez a fehér csokis hólabda tökéletes választás, de akár karácsonyi vendégvárónak is bevethetjük.

Lélegezz!

Mielőtt eszeveszetten kutatni kezdesz a következő adag cukordózis után, tudatosan kezdj el lélegezni. Dietrich Wachsmuth ayurvéda orvos szerint a mély lélegzetek sok oxigént szállítanak a testbe, és ez megnyugtatja az idegeket. Erre a gyors feltöltődésre bármikor jut idő: lélegezz mélyen, amíg a hasfal fel nem emelkedik, majd erőteljesen lélegezz ki! Tarts szünetet, és ismételd a gyakorlatot, amíg az édesség utáni roham alább nem hagy. Megelőzés céljából naponta kétszer 15-20 percet érdemes légzőgyakorlatozni.

Fekete-fehérben nem olyan csábító

Jött már meg az étvágyad, miközben egy fekete-fehér ételfotót nézegettél? Ugye hogy nem! Ugyanis a színes fotók hatnak az agy azon részére, amelyben a vágyad támad Cora Besser-Siegmund hamburgi pszichológus szerint. A szakember azt állítja, a fekete-fehér fotók nem gerjesztik az étvágyat. Tehát ha csokifaló vagy, tegyél a fiókodba egy fekete-fehér képet a kedvencedről, és ha rád jön a roham, csak vedd elő, és nézegesd a fotót.

Brownie 2.

Nigella Lawson süteményeskönyvében található receptet alapul véve készítettem ezt a klasszikus amerikai sütit. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, ...

A kék és a zöld szín lenyugtat

Tudtad, hogy a kék és zöld szín bevethető az éhségérzet ellen? A színpszichológus Dr. Georg Franze szerint az édesség iránti vágy mögött belső izgalmi állapot áll, amire a kék és a zöld színek nyugtatóan hatnak. Mivel alig van kék színű étel, azt nem társítjuk semmi ízleteshez. Ha az agyadra akarsz hatni, rajzolj kék és zöld színű köröket vagy mandalákat. A körök és más kerek formák festése enyhíti az étkezési roham mögött rejlő feszültséget - mondja Franzen.

Ha a fentiek nem segítettek, akkor sincs minden veszve. Egy müncheni táplálkozási szakember, Volker Schusdziarra azt javasolja, elégedj meg egyetlen kocka csokoládéval, ugyanis egy idő után nem lesz szükséged a következőre.

Ezeket olvastad már?

Top 13 gyors édesség

Hirtelen rádtör a csillapíthatatlan édességvágy. Ismerős az érzés, ugye? Egy szelet csokoládé ilyenkor nem segít, desszertre lesz szükséged!

Gréti

Gyerekkorunk kedvenc édességei

Nem kell ahhoz nagymamának lenni, hogy az ember lánya jól süssön, de biztos van egy gén, ami a nagyszülővé válás után aktivizálódik - vagy mitől a legjobb szakácsok a nagyik?

Dacota

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Vegán forró csoki

Ha innál egy szuper forró csokit, de kihagynád a tejtermekéket, akkor itt egy szuper vegán verzió. A tejszínhabbal igazi finomság.

Kéksajtos-diós scones

Szilveszterre valami különleges sörkorcsolyát szerettem volna készíteni, ami gyors, könnyű és finom. A hűtőben talált maradék kéksajt és a karácsonyról maradt dió adta az ihletet. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...