Így használhatod a különböző alkoholokat a konyhádban sütésre és főzésre

Vannak, akik szeretnek meginni egy pohár bort főzés közben, különösen, ha valamilyen összejövetelre készülnek – de nem ez az egyetlen módja az alkohol felhasználásának a konyhában.

Borok, likőrök, égetett szeszek: önmagukban is közkedveltek, koktélokban pedig még jobban működnek. De ennél azért sokszínűbben és kreatívabban is felhasználhatók: az alkoholos italok, ha megfelelő arányban alkalmazzuk őket, értékes összetevőkké válhatnak, amelyekkel karakteresebb ízeket és intenzívebb aromákat vihetünk az ételeinkbe. A bennük lévő alkohol ugyanis képes kiemelni számos alapanyag organoleptikus tulajdonságait, felerősítve az ízüket, és egyedülálló végső ízt adva nekik. Ha jól tudjuk adagolni a mennyiséget és megfelelő párosításokat alkalmazunk, új szintre emelhetjük alkohollal a receptjeinket.

Kattints a képre, galériában mutatjuk, hogy az egyes alkoholtípusokat hogyan érdemes felhasználni sütés-főzéskor!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Legújabb receptek

Aranyló gyöngytyúk húsleves

A gyöngytyúk húsleves nem csupán egy ünnepi fogás, hanem egyben visszatekintés a hagyományokra és az igényes, lassú főzés kultúrájára. Bár a gyöngytyúk manapság kevésbé gyakori ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!