Borok, likőrök, égetett szeszek: önmagukban is közkedveltek, koktélokban pedig még jobban működnek. De ennél azért sokszínűbben és kreatívabban is felhasználhatók: az alkoholos italok, ha megfelelő arányban alkalmazzuk őket, értékes összetevőkké válhatnak, amelyekkel karakteresebb ízeket és intenzívebb aromákat vihetünk az ételeinkbe. A bennük lévő alkohol ugyanis képes kiemelni számos alapanyag organoleptikus tulajdonságait, felerősítve az ízüket, és egyedülálló végső ízt adva nekik. Ha jól tudjuk adagolni a mennyiséget és megfelelő párosításokat alkalmazunk, új szintre emelhetjük alkohollal a receptjeinket.
Kattints a képre, galériában mutatjuk, hogy az egyes alkoholtípusokat hogyan érdemes felhasználni sütés-főzéskor!





Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!