Alig hisszük el: elhunyt Anthony Bourdain

A népszerű sztárséfre június 8-án találtak rá szállodai szobájában. Bourdain 61 éves volt. 

Anthony Bourdain, a tehetséges séfet és talán még tehetségesebb mesélőt péntek reggel holtan találták párizsi szállodai szobájában. A séf éppen legújabb sorozatának új részét forgatta a francia fővárosaban. 61 éves volt. A CNN, ahol Bourdain legfrissebb műsora, a Parts Unknown fut, közleményt adott ki, amiben megerősítették a szomorú hírt, és hozzátették: feltehetően öngyilkosságról van szó.

Bourdainre közeli barátja,Eric Ripert New York-i étteremtulajdonos talált rá június 8-án, reggel. A séf kétszer volt nős, és egy 11 éves kislányt hagyott maga után, akit Arianának hívnak. Az elmúlt két évben Bourdain Asia Argento színésznővel randevúzott, aki ebben az időszakban leginkább azért került reflektorfénybe, mert egyike volt azoknak a nőknek, akiket Harvey Weinstein zaklatott. Mi is megírtuk, hogy a határozott Bourdain nyilvánosan is kiállt barátnője mellett.

Az 1956-ban, New York-ban született séf New Jersey-ben nőtt fel a francia zenei szakember,Pierre Bourdain és a New York Times-nál szerkesztőként dolgozóGladys Bourdain gyermekeként. Anthony a rokonoknál, Franciaországban töltött nyaralások során szeretett bele az ételek világába.

A fiatal Bourdain két év után otthagyta a főiskolát, és Cape Cod-i éttermekben kezdett dolgozni, majd végül elvégezte a Culinary Institute of America képzését. Miután fontos New York-i éttermekben dolgozott, aBrasserie Les Halles konyhafőnöke lett.

A séf 2000-ben lett híres, amikor megjelent a konyhai mindennapokról szóló, szellemes, szabadszájú Kitchen Confidential című kötete, amelyben őszintén írt droghasználatáról is.

Ebben az időszakban mutatkozott be Bourdain a konyhák világának punk rosszfiújaként, aki bőrdzsekiben jár, és bevallottan nem híve a kulináris sznobériának.

Később Bourdain több televíziós gasztronómiai műsor házigazdája lett. A Food Networknek, a Travel Channelnek és a CNN-nek is dolgozott. A legjobban az a műfaj ment neki, amikor bejárta a világot, és megkóstolta a helyi különlegességeket. Egyszer még Barack Obamával is beült egy étterembe Vietnamban.

Nyugodjon békében...

címlapkép: Vogue

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ismerkedj meg a brothie-val! Ez a hihetetlen fogás lesz a nyár slágere?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...