A nagypapa töltött káposztája és a nagymama mákos gubája között persze nekünk is jut tér a kísérletezésre, de az ünnepi lakomákat legtöbbször a tradicionális, klasszikus fogások emelik a megfelelő rangra, amelyhez nemcsak a régi receptek, hanem a remek magyar alapanyagok is hozzájárulnak.
Szerencsére nem jelent gondot a jó minőségű hazai hozzávalók beszerzése, hiszen az ALDI a magyar ízlésvilágnak és gasztronómiának megfelelő, kitűnő ár-érték arányú tejtermékeit kizárólag hazai forrásból szerzi be.
Magyar tejtermékek nélkül ugyanis nincs karácsonyi menü
A tejszín elengedhetetlen a különféle krémlevesek lágyításához, ezzel tehetjük még finomabbá például a sajtkrémlevest, vagy az aszalt szilvából, illetve főtt gesztenyéből készített krémlevest. A franciasalátához kell a jó tejföl, ami természetesen a csőben sült főfogásoknál is létfontosságú, az omlós pitékről nem is beszélve. Ugyancsak ilyen alappillére az ünnepi menünek a rögös túró, amiből számtalan süteménytölteléket készíthetünk. A trappista sajt pedig biztosan végigkíséri az egész menüsort: belőle készül a legjobb krémleves, vele boríthatjuk be az egyben sült fogásokat, és reszelt trappista sajt alatt sülnek a házi pogácsák is.