A tejtermékek között például tipikusan ilyen a rögös túró, illetve a tejföl, ami számtalan receptünkhöz nélkülözhetetlen. A hazai alapanyagok nélkül elképzelhetetlen a rakott krumpli, tejföl és túró nélkül nincs igazi túrós csusza, ez adja a lelkét a legjobb palacsintáknak, réteseknek és pitéknek, de a Rákóczi-túróshoz, a túrógombóchoz, a vargabéleshez vagy a túrós pogácsához is éppen erre a magyar termékre van szükségünk.
A téli, szezonális fogásainkban szintén a hazai hozzávalóink dominálnak: a gazdag csőben sültek, a különféle egytálételek, a jóféle savanyú káposztából készített töltött káposzta és székely káposzta is csak minőségi hússal és tejföllel az igazi.
Magyar húsokból készülnek az igazán tartalmas levesek is – a gulyásleves vagy éppen a húsleves lelke a jó minőségű friss hús, ahogy a vasárnapi rántott bordához is a legszebb karajszeletek társulnak.
Csirkecombból készült receptek a Nosalty oldaláról:
Az aranysárga kelt tésztákat, buktákat, a különféle kalácsokat, töltött batyukat és persze a farsangi fánkokat pedig a friss tojás teszi igazán különlegessé, hiszen ez adja a kelt tészta lágyságát, foszlósságát.
Az ALDI tudja, hogy a kiváló hazai alapanyagok elengedhetetlenek a tradicionális és a modern magyar gasztronómia fogásaihoz. Ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy lehetőség szerint magyar forrásból származó, minőségi és kedvező árú termékeket kínáljon vásárlóinak.
Bármelyik kedvelt magyar receptre is essen a választás a szakácskönyvből vagy a nagyi füzetéből, minden hozzávalót megvásárolhatunk az ALDI-ban. Hiszen az áruházlánc állandó kínálatában kapható valamennyi alapvető tejtermék, friss hús és tojás kizárólag hazai termelőktől és feldolgozóktól kerül az ALDI polcaira.