Alapozd meg a napot már az ébredésnél - csak elhatározás kérdése, hogy igazi reggelember legyél

 Íme, néhány tipp, amelyek segítségével bárkiből könnyedén igazi reggelember válhat. 

!Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli rutin, sőt már maga az ébredés az egész napunkat meghatározza. Persze könnyű azt mondani, hogy egy ballábas indítás után már nem történhet semmi jó, de az igazság az, hogy ez is csak rajtunk múlik. A nap kezdetére beiktatott rutin, a rendszeres sport, a tápláló reggeli vagy akárcsak a szundigomb mellőzése is jó indítás lehet. Íme, néhány tipp, amelyek segítségével bárkiből könnyedén igazi reggelember válhat!

Reggeli menetrend személyre szabva

Van, aki pillanatok alatt kipattan az ágyból, ha szól az ébresztő és van, aki sokadszorra is kinyomja a csörgést. Van, aki nyugodtan reggelizik és híreket olvas, míg más egy gyors zuhany és pár falat után már szalad is. Mindenki másra esküszik, de egy biztos, ha valakinek kialakul a reggeli rutinja máris sokkal könnyebben veszi a mindennapokat. Epres Panni például gyerekei kedvéért vált reggelemberé.

„A gyerekeim mindenben motiválnak, abban is, hogy koránkelő legyen. Minden reggel 5:40-kor csörög az óra, ami azért is jó, mert így van 40-50 percem arra, hogy csak magam legyek, megigyam a kávémat és kihegyezzem a színes ceruzákat. Nekem ez a rutinom, igazából egyfajta meditáció, ami alatt végiggondolom a feladataimat, azért, hogy utána az egész napom nyugodt és tervezett lehessen” – meséli a modell.

Testmozgás a pörgős nap záloga

Legyen szó szabadtéri futásról, edzőtermi mozgásról, egy üdítő jógáról vagy akár más aktivitásról, a reggelt testmozgással indítani mindig jó döntés. Ezzel ugyanis nemcsak testünket és elernyedt izmainkat rázzuk fel, de elménknek is jót teszünk, kitisztítjuk azt és felkészítjük az előttünk álló feladatokra. Szappan Petra jógaoktató szerint a reggeli gyakorlás, vagy akár csak a meditáció is megadhatja a löketet arra, hogy tiszta fejjel végiggondoljuk a teendőket, meghatározzuk, hogyan telik majd a nap, sőt a legjobb ötletek is ilyenkor születnek.

A nap legfontosabb étkezése…

…tartja a mondás és ez valóban így is van. A reggeli a napindítás elengedhetetlen része, amely nagyban megalapozza az előttünk álló napot és persze gondoskodik a megfelelő energiaszintről. Korántsem mindegy azonban a minőség és a mennyiség. Porkoláb Eszter dietetikus, a Hester’s Life alapítója azt vallja, hogy mindenkinek a saját szükségleteihez és tervezett aktivitásához kell igazítania a reggeli étkezést, de egy átlagos nap bátran indulhat akár egy édesebb ízvilágú reggelivel is.

„Ha nincs betervezve további fizikai aktivitás bátran jöhet a magasabb rosttartalmú reggeli, akár teljes kiőrlésű gabonákból, mint a műzlik, granolák, zabkásák, persze szigorúan minőségi alapanyagokból. Én is tudom, hogy nem egyszerű beiktatni a rendszeres reggelizést, de az én trükköm az, hogy már este bekészítem a másnapi reggelit.”

A reggelek mindenkinél mások, éppen ezért reggelembernek lenni is sokféleképpen lehet. A mindenmentes granoláiról, műzliről és zabkásáiról ismert Hester’s Life csapata kihívást indít, amelyben annyit kér, mindenki mutassa meg, hogyan is lehet reggelembernek lenni. Tölts fel egy képet az Instára egy reggeli, aktív pillanatodról, add hozzá a #hesterslife és a#reggelember hashtageket, a szerencsések között a Hester's Life pedig egy-egy havi, illetve egy éves granolaadagot sorsol majd ki!

Ezeket olvastad már?

forrás: sajtóközlemény

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...