A húsleves és az alaplé párharca – ez a különbség köztük

Te tudod, mi a különbség a húsleves és az alaplé között? Bár nagyon hasonlóak ízben és összetételben is, mégis van, ami miatt a kettő nem egy és ugyanaz.

A húsleves leve és az alaplé is kiváló, hogy magasabbra szintre emeljünk egy mártást, pörköltet vagy akár rizottót. Bár hasonló az alaplé és a húsleves, és bizonyos helyzetekben felcserélhetőek, azért mégsem minden esetben. Ha eddig nem tudtad, mi a különbség a kettő között, akkor görgess lejjebb.

Húsleves

A húslevest talán nem kell bemutatni senkinek: zöldségek és valamilyen (csontos) hús alacsony lángon fő hosszú órákig. A húsleves legtöbbször csirkéből, marhából, ritkábban sertésből készül, sok zöldséggel. Az alap zöldségek és fűszerek a következők: zellergumó, sárga- és fehérrépa, hagyma, só, bors, friss petrezselyem.

Alaplé

Az alaplé nagyban hasonlít a húsleveshez, de ehhez felhasználhatunk mindenféle „zöldséghulladékot”, illetve az alaplé fajtájától függően csontokat és nyesedéket. A csontoknak köszönhetően kocsonyás állagot is kaphatunk, ami kiváló sűrítőszer. A fűszerekkel óvatosan, hiszen az alaplevet egy másik ételhez adjuk hozzá később.

Fehér csirkealaplé

Fehér alaplé - barna akkor lenne, ha előtte karamellizáltuk volna a húst és a zöldségeket. nem húsleves, ezért nincs igazán megfűszerezve, de lefagyasztva tökéletes, hogy ne kelljen ...

Fehér zöldség alaplé

Ez nem zöldségleves, csak egy alaplé - arra jó, hogy szépen bedobozolva lefagyasszuk, és ha bármilyen krémleves, rizottót, szószt készítünk, csak elő kell vennünk, és nem kell ...

Fehér marha alaplé

Pofonegyszerű alaplé - nem kell vele semmit csinálnunk, magában elfő, és ha mindig van belőle a mélyhűtőben, nem kell kockákat használnunk.

A húsleves és az alaplé közti különbségek az összetevőkben, a főzés módjában, az ebből eredő ízben és állagban mutatkoznak meg. Az alapléhez nem kell sót és fűszereket adni, mély ízét a csontokból kifőtt aromák adják. Sűrű állagát pedig a csontokból kifőtt kollagénnek köszönheti. A húsleves főzési ideje kevesebb (hústól is függ), mint az alaplé elkészítési ideje. A húsleves (leve) elsősorban levesek alapjaként funkcionál a legjobban, az alaplé pedig szószok, tészták és köretfélék főzéséhez a legjobb.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...