5 alaphiba, ami miatt tönkremennek a fűszernövényeid

Ha szereted magad csípni az ételbe a friss zöldfűszereket, tuti megpróbálkoztál mar azzal, hogy otthon termeszd a zsenge szépségeket. Sikerült? Nem? Segítünk!

Imádod, ha a paradicsomos tésztád tetején buja és zsenge bazsalikomlevelek pompáznak? Itt az ideje hogy végre megtanuld (velünk együtt), hogyan kell helyesen termeszteni a fűszernövényeket otthon is! Mutatjuk a leggyakoribb hibákat:

1.) Nincs elég fény nálad

Sajnos ez rossz hír a sötét lakásosoknak, de ami igaz, az igaz. Napi 2-3 óra közvetlen napfényt követelnek maguknak a friss fűszernövények a tökéletes egyedfejlődés érdekében.

Bazsalikomos fetakrém

Egy színes, ízekben gazdag krémet készítettünk, ami barátokkal való összejövetelre tökéletes. Vagy csak egy hétköznapi vacsorára, amitől máris különlegesebb lesz az este.

Rozmaringos répakrémleves

Nagyon szeretem a krémleveseket, hiszen gyorsan elkészül, tartalmas és finom. A hűvös őszi és téli időszakokban  gyakran készítem, mindenféle zöldségből, akár vegyesen is. Bevallom ...

Kapros juhtúrós gombóc

A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle.  Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét ...

2.) Rossz minőségű az alapanyagod

Ha te magad ülteted őket (márpedig érdemes, mert a hipermarketek polcain vásárolt egyedek elég hamar tönkremennek), akkor biztos forrásból válassz vetőmagot, és ültess kaprot, petrezselymet vagy mondjuk koriandert.

Fontos, hogy van, amit jobb dugványról nevelni:

3.) Nem csíped vissza a friss hajtásokat

A 10-12 centinél magasabb növényekről érdemes visszacsípni a friss hajtásokat, mert ettől nő gyorsabban, bokrosabban. Ha ez elmarad, lehet, hogy virágzásnak indul. A művelethez elég a puszta kezünk!

4.) Nem elég nagy a csereped

Eleinte oké a kicsi cserép, de akkor fog szép nagyra nőni, ha van helye, ez logikus! Akkor lesznek finom húsos levelei, ha jól szellőzik a levegő az egyes növények között.

5.) Túl sok a műtrágya

Kerüljük a magas nitrogéntartalmú műtrágya használatát, mert sok, de íztelen levelet növesztenek majd a növénykéink. Olvassunk inkább utána, hogy minek milyen tápanyagra van szüksége – írja a Hello Vidék.


Még több izgalom itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...