6 alapanyagcsere, ami jónak tűnik, mégis elrontja a süteményed

Biztosan találtuk már magunkat olyan helyzetben, hogy ki kellett cserélnünk a sütirecept egyik elemét valami másra, és éppen ezért tudhatjuk, hogy nem minden csere működőképes. Vegyük most sorra ezeket, nehogy legközelebb kudarc koronázza fáradozásainkat!

A cukrászat nem egy megengedő műfaj. No, jó, egy bizonyos pontig. Ezt a pontot általában az egyszerű kevert piskóták jelentik, amelyek hozzávalólistája ugyan kötött, mégis lehet annyira rugalmas, hogy egy-két apró alapanyagcserét elvégezzünk rajta. Azonban még ezeknél az alaptésztáknál is óvatossággal kell eljárnunk – nem is beszélve az összes többi süteményről. A legjobb az lesz, ha vak kísérletezgetés helyett inkább megtanuljuk, mely alapanyagcserék működnek, és melyeket érdemes elkerülni. Most ez utóbbi kategóriáról lesz szó, jöjjenek a párosok!

Nézd meg galériánkban a nem ajánlott alapanyagcseréket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több süteménysütési tipp és trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...