Alacsony nátriumtartalmú sajtok, amelyeket a dietetikusok is ajánlanak

Az egészségünk szempontjából a sajtoknak nem mindig pozitív a megítélése: emésztési problémákat okozhatnak, magas lehet a nátrium- és telítettzsír-tartalmuk, sőt az étrendikoleszterin-tartalmuk is. De lehet, hogy csak meg kell ismernünk a legegészségesebb típusokat, például azokat, amelyekben kevés nátrium található.

Tény, hogy a nátrium létfontosságú ásványi anyag, ami elősegíti a megfelelő hidratációt, a folyadékegyensúlyt, valamint az izmok és az idegek működését. Ugyanakkor túlzott fogyasztása egészségügyi kockázatokat hordozhat, például magas vérnyomást eredményezhet, ami a szívbetegségek és a stroke egyik fő kockázati tényezője.

Sajtok
Alacsony nátriumtartalmú sajtok, amelyeket a dietetikusok is ajánlanak

Ugyanakkor a sajt számos előnyös tápanyagot is kínál a szervezet számára. A tejtermékek, beleértve a sajtot is, különösen gazdagok kalciumban, ami a csontok és a fogak egészségének megőrzéséről ismert. De ez az ásványi anyag létfontosságú szerepet játszik a véralvadásban, az idegi ingerületátvitelben és az izomműködésben is.

Emellett jelentős mennyiségű fehérje is található a sajtokban, ami segíti a test szöveteinek növekedésében, fejlődésében és regenerálódásában.

Továbbá remek B12-vitamin-forrás is, így támogatja az energiatermelést és a vörösvértestek képződését. Ezen kívül található még benne foszfor, cink, A-vitamin és némelyikben nem kevés probiotikum is, amelyek együtt segítik a csontok, az immunrendszer, a látás, a sejtek és a bélrendszer egészségét.

Nem érdemes tehát ezt az alapanyagot teljesen kizárni az étrendünkből – illetve talán lehetetlen is lenne, hiszen annyira finom. Amit viszont megtehetünk, hogy olyan típusokat építünk be az étrendünkbe, amelyeknek alacsony a nátriumtartalma – és ezeket fogyasztva is odafigyelünk a mértéktartásra.

Kattints a galériára, és tudd meg, mely sajtoknak van alacsony nátriumtartalma!

Kecskesajtos-szőlős falatkák

Az őszi, szüreti időszakban leginkább csak folyékony formájában gondolunk a szőlőre, pedig a fürtös gyümölcsnek megannyi felhasználási módja van. Ez a pikk-pakk összedobható, ...

Házi mozzarella

Csupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető és hihetetlenül finom is.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Álomkönnyű citromos-mákos süti

Álomkönnyű, mennyeien omlós és szaftos - szerintünk ilyen a tökéletes kevert sütemény! Ez a mákos-citromos sütikenyér pedig pontosan ilyen, amit a tetejére kent frosting tesz kacéran ...

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...