Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri a városban

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Az egészséges ételek megdöntötték a róluk alkotott több évtizedes tévhiteket, miszerint egyhangúak, íztelenek, és még drágák is. A különböző mentes és vegán étrendek megjelenésével az éttermek egyre ügyesebben elégítik ki a fogyasztói igényeket, meglepő ízkombinációkat és szuper megoldásokat kínálva. Az Ichigo egy friss, lendületes példája annak, hogy hogyan lehet egy jó koncepcióból kihozni a legtöbbet. Az ötlet azonban önmagában még nem elég, hiszen sok múlik a megvalósításon is. Az Ichigo azonban ebben sem szenved hiányt.

A Király utca 40. alatt található étterem nem vándorolt messze a Gozsdu-udvartól, hiszen a Vicky Barcelona és a Meshuga tulajdonosi köre megegyezik az Ichigóéval.

Az étterem célja, hogy tartalmas fogásokat kínáljon korrekt áron, ahol a vegán és vegetáriánus opciók épp olyan ízletesek, mint a húsos verziók. Az umami ízeket ígérő hely egyedülálló módon hagyja maga mögött a sushiról alkotott elképzeléseinket:

az étterem a hagyományos japán-ázsiai ízeket ötvözi a street food praktikumával és fiatalosságával, mindezt ráadásul egészséges alapanyagok felhasználásával teszi.

SPICY TUNA TEKERCS / FOTÓ: SIMON GÁBOR

Fő specialitásaik a burrito méretű, rizslapba csavart sushitekercsek, melyek szuper választásként szolgálnak gyors ebéd gyanánt, de séta közben is könnyedén fogyaszthatjuk őket. Az ikonikus rollok koncepciója nem újkeletű, hiszen New York utcáin már debütált a sushirrito, itthon azonban elsőként, igazi kuriózumként találkozhatunk vele.

Az alapanyagok legjelentősebb része ázsiai beszállítóktól érkezik, ezért ne is számítsunk a megszokott magyarosított ízekre.

Emellett azonban félni sem kell tőle, hiszen az Ichigo felhozatala, a maga ötletes és izgalmas újdonságával, a hagyományos ízek kedvelőit is hamar a saját oldalára állítja.

AZ ÉTTEREM BELSŐ TERE / FOTÓ: SIMON GÁBOR

Az étterembe lépve ázsiai jellegzetességeket mixelő, new wave hely tárul elénk, ahol a lámpások, vázák és a tapétákon szereplő gésák kellemes összhangot adnak a rózsaszín LED-feliratokkal. Ez a belső tér bármilyen kíváncsi vendéget meggyőzne arról, hogy maradjon, és próbálja ki az ételeket.

Az igényes kialakítást és berendezést csak tovább erősíti a szemrevaló látványkonyha, ahol a szakácsok minden mozdulatát figyelemmel kísérhetjük, amíg az ételekre várunk.

A külföldi személyzet kedves, mosolygós és segítőkész.

AZ ICHIGO PULTJA / FOTÓ: SIMON GÁBOR

Hat különböző tál és tekercs választható az étlapról

A csirkés, a steakes, a lazacos, a tonhalas és a kétféle zöldséges vegán verzió közül mindenki egyszerűen talál kedvére valót. A tálak és a tekercsek között csak tálalásban van eltérés, a hozzávalókban és a mennyiségükben azonban nincs. Az ételeket különleges ázsiai zöldségekkel és fűszerekkel varázsolják autentikussá, ilyen például a thai bazsalikom, a pácolt kanpyo (sütőtök) vagy a savanyított japán retek, a daikon. Emellett tartalmaznak még egyszerűbb zöldségeket, édesburgonyachipset és az ízvilágukhoz passzoló szószt is.

MINUTE STEAK TÁL / FOTÓ: SIMON GÁBOR

Mi elsőként három különböző tálat kóstoltunk meg. A kukoricapehelybe bújtatott roppanós csirke, a szaftos marhasteak és az élénkrózsaszín lazac mind sikert aratott nálunk. A tálalás kifogástalan, az adagok pedig kiadósak.

Azoknak ajánljuk, akik inkább ülve, minden hozzávalót külön megkóstolva, nyugodtan szeretnek falatozni.

Ha csak egyféle fogásra vágyunk, akkor a mega méretet válasszuk, ha viszont megkóstolnánk más ízt is, akkor bőven elég lesz a junior.

Külön kiemelést érdemel a sushirizs, amit olyan profin készítenek a szakácsok, hogy az már-már tökéletes. Ha tovább fokoznánk az élvezeteket, akkor a kétféle rizs közül (fehér és vörös) válasszuk az utóbbit, ami az egyik legizgalmasabb meglepetés a hozzávalók között. Az általunk kiválasztott rizs veszi majd körbe a tekercseket is, vagyis a “sushirritókat”.

CHRISPY CHICKEN TEKERCS / FOTÓ: SIMON GÁBOR

A magyar közönség szeret biztosra menni a csirkehússal, ezért a legtöbben a kukoricapehellyel körbevett szárnyast választják elsőre. Nagy szerencséjükre nem nyúlnak mellé, hiszen ez az egyik legízletesebb opció a tekercsek között. Az Ichigo vegán felhozatalán is érezni az átgondoltságot, amit a másik nagy kedvenc, a brokkolival, gombával és hóborsóval töltött Green Goddess bizonyít a legjobban. Aki pedig halas ízekre vágyna, bátran válassza az avokádóval és nyers tonhallal töltött változatot.

Mivel a tekercs kézhez álló, praktikus, egyszerűen fogyasztható, az összecsavart hozzávalók pedig sokkal komplexebb ízt adnak egyben, ezért mi elsősorban őket ajánljuk.

Szintén a tekercsek mellett szól, hogy három méretben elérhetőek: junior, mega és half mega változat is kérhető.

A főételek mellé négyféle házi szószból válogathatunk, ezek szuper kiegészítői az ízletes rolloknak és tálaknak: vegán wasabis majonéz, chipotle majonéz, szója bbq és szarvasgombás aioli is szerepel az étlapon.

ITALVÁLASZTÉK AZ ICHIGÓBAN / FOTÓ: SIMON GÁBOR

A miso leves és a fűszeres rizschips mellett izgalmas üdítőkkel kísértük a főételeket. Választhattunk ízesített zöldteák, gyümölcsdarabos italok, és édesebb, játékos szódaitalok közül, de természetesen egyszerűbb frissítők is találhatók a kínálatban, mint a víz, a gyümölcslé vagy a kóla. 

Az Ichigo desszertekben sem szenved hiányt

Vegán, egészséges tápióka pudingok, ananászsaláta, valamint avokádós csokipuding közül válogathatunk. A mi kedvencünk az epres-rózsavizes tápiókapuding volt, már az első kanállal meggyőzött minket.

EGÉSZSÉGES DESSZERTEK / FOTÓ: SIMON GÁBOR

Bár az ázsiai éttermek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert itthon, ilyen formabontó elképzeléssel egyikük sem rukkolt elő. Az Ichigo rátalált a piaci résre, és minőségi elképzeléssel töltötte ki.

A Vicky Barcelona és a Meshuga érdekeltségébe tartozó Ichigo nem hoz szégyent az idősebb testvérekre, büszkén igyekszik megvetni a lábát a hazai gasztronómiában.

A sushitekercs különleges koncepciójával és ízvilágával sok szívet fog még elrabolni a közeljövőben, nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki kíváncsi, és szeret kipróbálni új ízeket. Az Ichigo magas színvonala, ár-érték aránya és minősége miatt kevesen tudnak vele mellényúlni.

Ha a cikk és a videó még nem hozta meg a kedvet az étteremhez, akkor talán az a tény mindenkit meggyőz majd, hogy a kóstoló után nem tudtam betelni az Ichigóval, kénytelen voltam másnap otthonra is rendelni egy tekercset.

Ha ti is szeretnétek végigkóstolni az Ichigo étlapját, akkor keressétek őket a Király utca 40. szám alatt, de megtaláljátok őket a Wolton és a Foodorán. A rendeléseteket emellett közvetlenül a weboldalon is leadhatjátok, kikerülve ezzel a kígyózó sort.

Kövessétek az Ichigo Facebook- és Instagram-oldalát is!


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...