6 jó étterem, ha fejest ugranál a farsangba, vagy hütte-feelingre vágysz

Egyre több helyen tapasztaljuk, hogy nemcsak egy megfáradt hívószó a farsang, hanem igazi jó programokat szerveznek. Egyre divatosabbak a hüttepartik is: ha alpesi tájaink nincsenek is, forralt borban, gőzgombócban, lélekmelegítő ételekben és hangulatberobbantó italokban mi is jók vagyunk. Farsangi és hüttepartik 2024 februárjában az országban!

  • Tél kimaxolva: Hello Buda Winterland

A Hello Buda akár le is köszönhetne a zimankós időben, hogy tavasszal térjen vissza, de eszébe sincsen téli álomra szenderülni. A vasárnapi ráérős, koccintgatós brunch-uk immár kultikus, egészen február végéig pedig az alpesi stílusú Hello Buda Winterlanddel fejelik meg a téli mókát. DJ húzza a talpalávalót, amit ez esetben a jégen is élvezhetünk, ugyanis korcsolyapályát üzemeltek be a téli időszakra. Olyan brandekkel csalogatnak, mint a terjeszkedő VAJ pékbirodalom vagy a Cafat pulled pork & BBQ, és érdemes figyelni a programokat, mert a kvízestektől a farsangi maszkkészítésen át a buborékos programokig színes a paletta.

Hello Buda / forrás

Hello Buda

Budapest II. kerület, Törökvész út 93/A

  • Minden megvásárolt fánkkal beteg gyerekeket támogatunk a RUTIN-ban

Ha eddig kiesett az utunkból a RUTIN, most dupla jó okunk van arra, hogy megcélozzuk Budaörsöt. Pallag Dávid séf terepén az ízek egész évben farsangi bált tartanak, az ifjú konyhafőnöknek pedig kifejezetten jól állnak a télies ízek és alapanyagok. A másik motivációnk most az lehet egy RUTIN-látogatásra, hogy minden egyes megvett fánkkal egy fontos ügyet támogatunk, az Amigos alapítvány munkáját. A szervezet “egyetemista önkéntesei játékkal, tanulással és nyelvórákkal segítik a kórházi ápolásra szoruló gyerekek fejlesztését és felépülését” – írják, mi pedig a világ legkellemesebb módján, fánkevéssel segíthetünk.

RUTIN / forrás

RUTIN Budaörs 

Budaörs, Budapesti út 51.

  • Alpesi hüttehétvégével tér vissza a Port

Berki Zsolt séffel láthatóan jó kezekbe került a Balaton déli partján a Port étterem&panzió konyhája és gasztrokoncepciója. Kis szünet után hamarosan visszatér az étterem a balatoni vendéglátás téli vérkeringésébe, és február 9-11. között alpesi hüttehétvégét hirdettek. Az elegáns hely lazábbra vált, mi pedig februárban is élvezhetjük a pazar panorámát a máriafürdői szabadstrandról, olyan erőt adó hüttefogásokkal, mint a Fiaker gulyás zsemlegombóccal, az osztrák stílusú májgombócleves, a röszti-tükörtojás-sült szalonna trió, a Wienerschnitzel, a gőzgombóc vagy az imádott Kaiserschmarrn, az osztrákok császármorzsája. Császári hétvége lesz.

Port / forrás

Port étterem&panzió

Balatonmáriafürdő, Bernáth Aurél sétány 5.

  • Elvonulás, jó borok és jó falatok Veszprémben

Ha nem a szabadtéri hüttepartik pezsgőlocsolós hangulatára vágyunk, egy kicsit el is bújhatunk a világ elől. Egy természet által körülölelt, minden kényelmet megadó vidéki szálláshelyre például. Veszprém jó hírű szállodájához több étterem tartozik, a Nosztalgia Gardent ajánlottuk is már a nyáron. A négycsillagos hotel “hivatalos” éttermében farsangi borvacsorát hirdettek a Villa Tolnay Pincészet borkóstolójával egybekötve. A farsangi időszak ihlette a fine dining menüt is, olyan igazi télies kompozíciókkal, mint a pisztáciamorzsába forgatott mangalicaszűz véreshurka-ropogóssal és kelkáposztával vagy a csokoládékrémes eklerfánk.

Villa Medici Hotel és Étterem

Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11.

  • Táncra perdül Eger az Ostoros BorzBárban

Eger-Szépasszony-völgyben áll a bál, mégpedig a farsangi. Itt nem csak afféle kötelező kör, hogy “legyen valami farsangi is”. Szerveztek januárban hütte partyt, most pedig farsang üzemmódba kapcsolnak, bulival, tánccal, újbor-kóstolóval. A Szépasszony-völgy pincesorán keressük az Ostoros Pincészet borbárját, ami az esetükben BorzBár. Az újboroknak kísérőfalatokkal és farsangi fánkkal ágyazhatunk meg, és ha megvolt a borsor, koktélokkal folytathatjuk a bált.

Csipke Terasz / forrás

Ostoros BorzBár és Csipke terasz

Eger, Szépasszonyvölgy 33.

  • Ahol egész télen hüttehangulat vár: Buja Disznó(k)

Bíró Lajos séf hihetetlen energiákkal van jelen a Buja Disznó(-k) életében. Amikor már nem is a hagyományos síszezonban járunk, Bíró Lajos street foodra hangolt ételei és az egész miliő hozza a hüttehangulatot. Felszabadult hangulatú hétvégi főzések a Fény Utcai Piacon, össznépi koccintások, falatozások a Hello Budában, egy városligeti séta utáni töltekezés a Buja Disznó(-k) Ligetben. Egy istenesen megpakolt rántott húsos zsemle vagy a séf híres tiroli májgombócos levese a legjobb lélekmelengetők.

Buja Disznó(-k) / forrás

Buja Disznó(-k) Fény Utcai Piac – Budapest II. kerület, Lövőház u. 12.

Buja Disznó(-k) Liget – Budapest XIV. kerület Állatkerti krt. 3. Pavilon kert "C" pavilon, Budapest, Hungary

Buja Disznó(-k) Hello Buda, Budapest II. kerület, Törökvész út 93.

Buja Disznó(-k) Czakó Kert, Budapest I. kerület, Czakó u. 15.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Hello Buda Winterland / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Vaníliakrémes máktorta

Ez a torta pl. az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét. A kevert tésztába került pl. egy kevés előzőleg megpörkölt mák, mert a mákos bejgli mellett szeretem egy-egy süteményben is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...