6 jó étterem, ha fejest ugranál a farsangba, vagy hütte-feelingre vágysz

Egyre több helyen tapasztaljuk, hogy nemcsak egy megfáradt hívószó a farsang, hanem igazi jó programokat szerveznek. Egyre divatosabbak a hüttepartik is: ha alpesi tájaink nincsenek is, forralt borban, gőzgombócban, lélekmelegítő ételekben és hangulatberobbantó italokban mi is jók vagyunk. Farsangi és hüttepartik 2024 februárjában az országban!

  • Tél kimaxolva: Hello Buda Winterland

A Hello Buda akár le is köszönhetne a zimankós időben, hogy tavasszal térjen vissza, de eszébe sincsen téli álomra szenderülni. A vasárnapi ráérős, koccintgatós brunch-uk immár kultikus, egészen február végéig pedig az alpesi stílusú Hello Buda Winterlanddel fejelik meg a téli mókát. DJ húzza a talpalávalót, amit ez esetben a jégen is élvezhetünk, ugyanis korcsolyapályát üzemeltek be a téli időszakra. Olyan brandekkel csalogatnak, mint a terjeszkedő VAJ pékbirodalom vagy a Cafat pulled pork & BBQ, és érdemes figyelni a programokat, mert a kvízestektől a farsangi maszkkészítésen át a buborékos programokig színes a paletta.

Hello Buda / forrás

Hello Buda

Budapest II. kerület, Törökvész út 93/A

  • Minden megvásárolt fánkkal beteg gyerekeket támogatunk a RUTIN-ban

Ha eddig kiesett az utunkból a RUTIN, most dupla jó okunk van arra, hogy megcélozzuk Budaörsöt. Pallag Dávid séf terepén az ízek egész évben farsangi bált tartanak, az ifjú konyhafőnöknek pedig kifejezetten jól állnak a télies ízek és alapanyagok. A másik motivációnk most az lehet egy RUTIN-látogatásra, hogy minden egyes megvett fánkkal egy fontos ügyet támogatunk, az Amigos alapítvány munkáját. A szervezet “egyetemista önkéntesei játékkal, tanulással és nyelvórákkal segítik a kórházi ápolásra szoruló gyerekek fejlesztését és felépülését” – írják, mi pedig a világ legkellemesebb módján, fánkevéssel segíthetünk.

RUTIN / forrás

RUTIN Budaörs 

Budaörs, Budapesti út 51.

  • Alpesi hüttehétvégével tér vissza a Port

Berki Zsolt séffel láthatóan jó kezekbe került a Balaton déli partján a Port étterem&panzió konyhája és gasztrokoncepciója. Kis szünet után hamarosan visszatér az étterem a balatoni vendéglátás téli vérkeringésébe, és február 9-11. között alpesi hüttehétvégét hirdettek. Az elegáns hely lazábbra vált, mi pedig februárban is élvezhetjük a pazar panorámát a máriafürdői szabadstrandról, olyan erőt adó hüttefogásokkal, mint a Fiaker gulyás zsemlegombóccal, az osztrák stílusú májgombócleves, a röszti-tükörtojás-sült szalonna trió, a Wienerschnitzel, a gőzgombóc vagy az imádott Kaiserschmarrn, az osztrákok császármorzsája. Császári hétvége lesz.

Port / forrás

Port étterem&panzió

Balatonmáriafürdő, Bernáth Aurél sétány 5.

  • Elvonulás, jó borok és jó falatok Veszprémben

Ha nem a szabadtéri hüttepartik pezsgőlocsolós hangulatára vágyunk, egy kicsit el is bújhatunk a világ elől. Egy természet által körülölelt, minden kényelmet megadó vidéki szálláshelyre például. Veszprém jó hírű szállodájához több étterem tartozik, a Nosztalgia Gardent ajánlottuk is már a nyáron. A négycsillagos hotel “hivatalos” éttermében farsangi borvacsorát hirdettek a Villa Tolnay Pincészet borkóstolójával egybekötve. A farsangi időszak ihlette a fine dining menüt is, olyan igazi télies kompozíciókkal, mint a pisztáciamorzsába forgatott mangalicaszűz véreshurka-ropogóssal és kelkáposztával vagy a csokoládékrémes eklerfánk.

Villa Medici Hotel és Étterem

Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 11.

  • Táncra perdül Eger az Ostoros BorzBárban

Eger-Szépasszony-völgyben áll a bál, mégpedig a farsangi. Itt nem csak afféle kötelező kör, hogy “legyen valami farsangi is”. Szerveztek januárban hütte partyt, most pedig farsang üzemmódba kapcsolnak, bulival, tánccal, újbor-kóstolóval. A Szépasszony-völgy pincesorán keressük az Ostoros Pincészet borbárját, ami az esetükben BorzBár. Az újboroknak kísérőfalatokkal és farsangi fánkkal ágyazhatunk meg, és ha megvolt a borsor, koktélokkal folytathatjuk a bált.

Csipke Terasz / forrás

Ostoros BorzBár és Csipke terasz

Eger, Szépasszonyvölgy 33.

  • Ahol egész télen hüttehangulat vár: Buja Disznó(k)

Bíró Lajos séf hihetetlen energiákkal van jelen a Buja Disznó(-k) életében. Amikor már nem is a hagyományos síszezonban járunk, Bíró Lajos street foodra hangolt ételei és az egész miliő hozza a hüttehangulatot. Felszabadult hangulatú hétvégi főzések a Fény Utcai Piacon, össznépi koccintások, falatozások a Hello Budában, egy városligeti séta utáni töltekezés a Buja Disznó(-k) Ligetben. Egy istenesen megpakolt rántott húsos zsemle vagy a séf híres tiroli májgombócos levese a legjobb lélekmelengetők.

Buja Disznó(-k) / forrás

Buja Disznó(-k) Fény Utcai Piac – Budapest II. kerület, Lövőház u. 12.

Buja Disznó(-k) Liget – Budapest XIV. kerület Állatkerti krt. 3. Pavilon kert "C" pavilon, Budapest, Hungary

Buja Disznó(-k) Hello Buda, Budapest II. kerület, Törökvész út 93.

Buja Disznó(-k) Czakó Kert, Budapest I. kerület, Czakó u. 15.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Hello Buda Winterland / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek