Ajánló: 5 szakácskönyv egészségtudatos szeretteinknek

Idén igencsak elkényeztettek minket a szerzők, rengeteg, az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakácskönyvvel találkozhatunk a könyvesboltokban. Ezekből mutatunk most 5-t!

Nem lehet okunk panaszra idén sem, a könyvesboltok polcain rengeteg izgalmas, az egészséges életmódhoz kapcsolódó új könyvet találunk. Ezekből válogattunk most, biztos találtok köztük olyat, aminek jó helye lenne a karácsonyfa alatt!

Vereb "Rocky" Adrienn: Szuperélelmiszerek konyhaközelben

Az elsőkönyves fiatal szerzőnő 35 könnyen elkészíthető receptet gyűjtött össze a Szuperélelmiszerek konyhaközelben c. művében. Adriennt a népszerű Konyhafőnök műsorból már ismerhetjük, könyvéből is az életöröm, vidámság sugárzik. Könyve apropóját saját autoimmun betegsége adta, emiatt kezdett el tudatosabban főzni, majd közösségi oldalon megosztott receptjei egyre népszerűbbek lettek az ismerősei körében - így érett meg a könyv ötlete. Receptjeit az étkezések szerint sorolta be: reggelire, tízóraira, ebédre, vacsorára való ötleteket kapunk és emellett természetesen kitér a desszertekre és vendégváró falatokra is. Találunk itt sok-sok zöldséges ételt, szupersmoothie-kat, de nem kell megijedni, nem csak a vegetáriánusok találják meg a maguknak való ételeket! A könyv ajánlóját író Bernáth József séffel egyetértve nekünk is a vendégváró falatok lettek a kedvenceink.

Kossuth kiadó: 3 800 Ft

Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes

Dr. Andrási Nóra, szakmáját tekintve eredetileg gyógyszerész, a Nóri mindenmentes konyhája blog szerzője. Életmódváltásához saját egészségügyi problémái vezettek, első könyvében az elmúlt években összegyűjtött tapasztalatai alapján összeállított, közel 70 glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán és a 160 g szénhidrátos diétába illeszthető receptet oszt meg olvasóival. A bemutatott ételek között találunk hétvégi ebédekre való ötleteket, a hétköznapokban gyorsan összeállítható vacsorára valókat, útravaló és vendégváró falatokat, otthon elkészíthető kenyér-, magokból készíthető vaj- joghurtrecepteket, és természetesen kényeztető desszerteket is. A könyvet mindenkinek ajánljuk, nem csak a speciális étrenden élőknek!

BOOOK Kiadó Kft.: 4 990 Ft

Nézd meg a korábbi ajánlóinkat is!:

Ezeket olvastad már?

Jamie Oliver: Minden napra superfood

Emlékeztek még arra a vidám fiatalemberre, aki lelkiismeretfurdalás nélkül sütötte a baconszeleteket, fantasztikus sülteket készített hasaaljából és csodásnál csodásabb kalóriadús sütikkel kényeztetett minket? Igen, Jamie Oliverre gondolunk. Ha ti is követtétek az elmúlt években tevékenységét, észrevehettétek, hogy az utóbbi években Jamie egyre inkább a kiegyensúlyozott étrend, az egészséges táplálkozás irányába fordult műsoraiban, receptjeiben. Szerencsére az ő esetében ez nem azt jelenti, hogy egy szál répát tálal némi natúr joghurttal, hanem a tőle megszokott színekkel, változatos alapanyag-felhasználással, mindenki számára elérhető, hétköznapi főzési és sütési technikákkal mutatja meg a világnak, hogy az egészséges, kiegyensúlyozott ételek lehetnek fantasztikusan finomak is. Ezt bizonyítja Minden napra superfood című könyvének közel 100 receptje is!

Park kiadó: 6 990 Ft

Hadarik Rita: Glutén nélkül

Hadarik Rita, a népszerű Rita konyhája gasztroblog szerzője második könyve jelent meg a BOOOK kiadó gondozásában. A könyvben több mint 70 szuper, 100%-ban gluténmentes receptet találunk: leveseket, főzelékeket, húsos, zöldséges főételeket, salátákat, és a gluténmentes étrenden élők számára talán legnagyobb kihívást jelentő kenyereket és desszerteket. Mivel Rita már régóta "utazik" a gluténmentes ételek világában, ezzel a könyvvel biztosan nem fogsz mellé!

BOOOK Kiadó Kft.: 4 990 Ft (most akcióban 3 493 Ft)

Bede Anna: Vegabudapest

Bede Anna, a Vegasztrománia gasztroblog és azonos című szakácskönyv szerzőjének második könyvét tartjuk a kezünkben. Ez a könyv egy kicsit kilóg a fenti sorból, mert nem pusztán csak egy szakácskönyvet tartunk a kezünkben. Anna 15 ismert emberrel (többek között Fábián Julival, Harcsa Veronikával, Péterfy Borival, Kovács Patríciával, Hegedűs D. Gézával) beszélget kötetlenül, azért persze valamelyest gasztronómiai fókusszal. A beszélgetések után pedig egy-egy kedvenc étterem húsmentes fogásának receptjeit ismerhetjük meg!

Egy igazi jó hangulatú könyv, nekünk a nyarat idézte szívünkbe!

BOOOK Kiadó Kft.: 5 490 Ft (most akcióban: 3 843 Ft)

Mi mindegyik csodás könyvet átlapoztuk, őszintén szólva nem is tudnánk választani! Reméljük nektek sikerül - irány a könyvesbolt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...