Az airfryer ma már egyre több háztartásban jelen van, ami, ha belegondolunk nem is csoda. Gyorsan ehetünk finomat úgy, hogy szinte semmilyen erőfeszítést nem igényel a részünkről az elkészítés. Csábító a gondolat, hogy mindent, amit a tányérunkra kívánunk tenni, csupán bedobjunk a készülékbe, és rövid időn belül melegen tálaljuk. Mindenesetre azért gondoljuk át kétszer, mielőtt ezt az 5 ételt airfryerbe tennénk!
Kattints a galériára az ételekért, amiket ne készíts airfryerben!
2. Sajt
Habár a halloumi és a brie sajt első osztályúra sül az airfryerben, az egyéb sajtok jobb, ha elkerülik az olaj nélküli légkeveréses sütőt. Hacsak nem egy ragacsos, füstös masszát és nem kevés takarítást szeretnénk végeredményképp. Ha mégis az airfryer mellett döntenénk, akkor alufóliával vagy sütőpapírral béleljük ki az alját, de figyeljünk arra, hogy ne érjen fel az eszköz széléig.
3. Bundás ételek
Egy rántott hal vagy párizsias csirkemell airfryerben való sütésétől mindenkit óva intenék. A ropogós külső elmarad, de még az sem biztos, hogy a bunda rajta marad az adott ételen. Inkább csendesen lecsordogál róla, a gép belseje felé véve az irányt, hogy aztán hosszas takarítással boldogítson.
5. Muffin
Többféle sütemény is, mint a kekszfélék vagy a fánk is működnek airfryerben, viszont muffin sütésével soha ne próbálkozz. Belül keményre, szárazra sül, míg kívül olyan ropogós lesz, hogy a fogaid bánhatják. Érdemes a légkeveréses, hagyományos sütőnél maradni, ha igazi muffinélményt szeretnénk.
Konyhai tippek, amikből sosem elég: