Ági málnás-csokis esküvői tortája
Hozzávalók
A piskótákhoz
- 12+10 db tojás
- 10+10 púpozott ek liszt
- 12+8 ek cukor
- 2 púpozott ek darált dió
- 1 ek vaníliaaroma
- 2x1 csipet só
A párizsikrémhez
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek fehérrum
- 5 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
A málnakrémhez
- 20 dkg fagyasztott málna
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
- 5 dkg cukor
A tejszínkrémhez
- 1 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
A torták bevonásához
- marcipán (fehér és rózsaszín)
Elkészítés
- 12 tojásból tortaformában diós piskótát sütünk. Kihűlés után 3 felé vágjuk, étcsokival gazdagított párizsikrémmel töltjük, és a maradék krémmelkívülről is bekenjük. Vékonyra nyújtott marcipánnal burkoljuk.
- 10 tojásbólvaníliás piskótát sütünk, szintén három részre vágjuk, az első lapot málnakrémmel töltjük, ami a következőképpen készül:amálnát ízlés szerinticukorrallassú tűzön felforraljuk, 1 dl tejszínhezegy kanál étkezési keményítőt keverünk csomómentesre, és a meleg málnás keverékhez adjuk. A második lapotpedig a citromkrémmel töltjük: a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, és folyamatosan adagoljuk hozzáegy citrom levét. Kívülről is lekenjük a citromkrémmel a tortát. Tetszőleges színű marcipánnal burkoljuk. Ízlés szerint marcipánból díszeket készítünk a tortára.