Ági 10 millió forintot érő menüsora

Hát, eljött a nagy nap - A Konyhafőnök 3. évadának nyertese Ági, a négygyermekes háziasszony lett! Milliókat érő menüsorát itt láthatjátok, készítsétek el Márton napra Ti is!

Orbán Ági nyertes menüsora

Zöldségkrémleves magos ropogóssal

Hozzávalók

  • 2 fej zeller szárastul levelestül
  • 4 sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 szem krumpli
  • só és bors
  • friss kakukkfű
  • 200 ml sűrű főzőtejszín
  • 10 dkg parmezán
  • fél marék rókagomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tökmagolaj

A ropogóshoz

  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 2 ek főzőtejszín vagy tejföl
  • só és bors
  • szezámmag, lenmag és pucolt tökmag a “szóráshoz”
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a zöldségeket apróra vágva, de a zellerből, a répából és a krumpliból hasábot is vágunk, amit majd kiveszünk,és vajon átpirítunk. Ízesítjük a levet, majd ha megfőtt, kivesszük a főzőléből, és összeturmixoljuk. Az átpasszírozott pépet visszatesszük a tűzre,majd tejszínnel, vajjal és parmezánnal gazdagítjuk, ha kell,utánasózunk.
  2. A rókagomba nagyobbik részét meghagyjuk, és pici zsiradékon megpirítjuk.
  3. A tészta sós linzi lesz: hengeresre formázzuk a tésztát, majd a magokba forgatjuk, tepsibe rakjuk,tojással megkenjük, készre sütjük. Ezzel a tésztarúddal, pirított gombával és zöldségekkel tálaljuka levest.

Sült libamell csicsókapürével és almavariációkkal

Hozzávalók

  • 2 db libamell
  • 1 db libamáj
  • 1 db libafarhát
  • 2 db vargánya (ha lehet friss)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 zsemle
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 1 libanyak bőre
  • 1 kg csicsóka
  • 3 db sárgacékla
  • 3 db zöld alma és 1 db piros alma
  • friss rozmaring- és kakukkfűágak
  • só és bors
  • 10-10 dkg fehérrépa, sárgarépa, zeller
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2-3 ek vaj
  • 1-2 ek jó minőségű vegyesgyümölcs-pálinka
  • 1 kanál mustár
  • 2 db lapzselatin

A díszítéshez

  • lila madársóskavirággal
  • póréhagymacsíra

Elkészítés

  1. A libamelleket sózzuk, borsozzuk, serpenyőben a bőrét “kiolvasztjuk”. Megfordítjuk, és kis kérget sütünk a másik felére is, majd 100 fokos sütőben 20-24 perc alatt készre sütjük.
  2. A libafarhátat jól megpirítjuk a sütőben, közben lábasban cukrot karamellizálunk,majd hagymát, répát, gyökeret pirítunk, és vörösborral felhúzzuk a mártásalapot, végül a lepirult farháttal intenzíven főzzük-redukáljuk. Mikor már sűrűsödik, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, akkor leszűrjük, majd hideg vajjal beállítjuk a sűrűségét és a “fényét”.
  3. A libanyak töltelékét összeállítjuk az áztatott zsemléből, libamájból, vargányából petrezselymes pirított vöröshagymából, fűszerekből és a zsírtalanított, vastagabb végén összetűzött nyakba töltjük. A nyakat 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
  4. Egy almát összeturmixolunk, átpasszírozzuk, majd limemal és pici sóval ízesítjük, és lapzselatinnal összemelegítjük. A kész almapépet folpackos formába töltjük, és dermedésig hideg helyen tartjuk.
  5. A maradék almából ujjnyi vastag szeleteket vágunk, kiszúróval egyformára mintázzuk őket, majd vajon megpirítjuk, pálinkával flambírozzuk.
  6. A piros- és a zöldalma héjából is vékony csíkokat vágunk, majd jeges lime-os lében hagyjuk, hogy “összekunkorodjanak”.
  7. A csicsókát megfőzzük, majd pürésítjük, ízesítjük. A sárgacéklát apróra kockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszárítjuk, majd forró olajon megpirítjuk, hogy szép színt kapjon, és a kész csicsókapüréhez keverjük.

“Őszi” ecklerfánk gesztenyekrémmel

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 125 g jó minőségű étcsokoládé
  • 85 g cukor
  • 10 g kakaó
  • 50 g vaj
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • gesztenyepüré
  • 4 cl rum
  • fél lime leve
  • fél-fél tk fahéj, szegfűszeg, csillagánizs
  • 500 g szilva
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg sült egész gesztenye vagy friss

Elkészítés

  1. Az égetett tésztát elkészítjük, majd babapiskóta alakúra kinyomjukegy zsírozott, lisztezett sütőlemezre, és készre sütjük.
  2. A kimagozott szilvából lekvárt főzünk fahéjjal és cukorral, majd kihűtjük.
  3. A kihűlt fánkhüvelyek tetejét levágjuk, a kész szilvalekvárt alulra öntjük, majd rá csokimousse-t töltünk.
  4. A gesztenyemasszából tejszínnel, rummal krémet készítünk, és a fánk mellé tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...