Aggódsz a húsvéti plusz kilók miatt? Akkor fogadd meg dietetikus szakértőnk tippjeit!

Minden fogyókúrázó gondolt már remegve a közelgő ünnepre, de nem érdemes ezt túlaggódni, csak egy kicsit oda kell figyelni.

Ünnep van, nincs mese, enni kell. A nagy erőfeszítések árán leadott kilók huss, repülnek vissza, mintha sose hagytak volna el minket. De biztos, hogy így kell ennek lennie?

Hogyan úszhatjuk meg az ünnepi plusz kilókat?

Érdemes megnyugodni, egy jól felépített fogyókúrába beilleszthetők az ünnepek. A fogyókúra során is érezhetjük jól magunkat, részei lehetünk a családnak anélkül, hogy folyton visszautasítanánk a kínált ételt vagy mindenkit a fogyókúránkkal járó lemondásokkal traktálnánk.

Gluténmentes húsvéti kalács

Húsvétkor nem hiányozhat a főtt sonka és a kaszinótojás mellől a friss foszlós kalács. Íme egy finom, jól bevált recept glutén- vagy laktózérzékenyek számára is.

Színes húsvéti saláta

Szeretnénk, ha valóban színes lenne a húsvéti asztal. Kaptunk kipróbálásra egy izgalmas magyar terméket, ez ihlette ezt a csodálatos fürjtojásos salátát. Ezzel könnyű lesz feldobni a ...

Tippek

  1. Együnk mértékkel! Azaz együnk bátran az ünnepi ételekből, akár magunk készítjük, akár vendégségben étkezünk, de ne együnk sokat, álljunk meg a hétköznapi mennyiségeknél!

  2. A húsvéti sonkából lehetőleg olyat válasszunk, ahol a zsíros részek jól láthatók és a húsos részről könnyen eltávolíthatók (pl. parasztsonka). Fogyasszuk a húsos részt, a zsírosat hagyjuk a tányéron.

  3. Tojásból 1-1-t fogyasszunk, ne együnk pluszban reggelire, tízóraira és vacsorára is még 2-3 db-t, bármilyen szép pirosra is van festve. Készítsük a tojáskrémet tejföl helyett joghurttal!

  4. Ha van rá lehetőség, készítsük el magunk a kalácsot, használjunk kevés cukrot. Szeleteljük vékonyan!

  5. Fogyasszunk sok friss zöldséget, a hideg étkezéseknél tálaljunk újhagymát, friss retket!

  6. Az ünnepi főétkezésekhez válasszunk zsírszegény húsfajtákat (csirke-, pulykamellet, sertéscombot stb.), köretként friss salátákat vagy főtt, párolt zöldségeket fogyasszunk.

  7. Tartsunk mértéket az alkoholfogyasztásnál is, egyrészt magas energiatartalmuk miatt, másrészt, ha túl sokat iszunk, hajlamosak vagyunk elcsábulni még 1-2 extra falatra.

  8. Ne együk meg a gyerekek csokinyusziját, biztos kerül 1-1- tál sütemény az ünnepi asztalra, együnk azokból 1 szeletet a családdal.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...