A hétvégén tartották Közép-Európa egyik legnagyobb szakmai elismertségnek örvendő párlatversenyének ünnepélyes díjkiosztóját az olaszországi Bolzanoban. A Destillata Pramierung 1991 óta a régió meghatározó szakmai megmérettetése, az idei esztendőben 5 országból közel 1000 mintát küldtek a nevezők a zsűri elé.

Ezüstérmes az Agárdi Pálinkafőzde
Az Agárdi Pálinkafőzde 16 tétele közül 7 kapott aranyérmet, ezen belül 4 minta a kategóriájában elnyerte AZ ÉV PÁRLATA címet, 9 termék pedig ezüstéremmel büszkélkedhet. Az összesített versenyben az Agárdi Pálinkafőzde EZÜST MINŐSÍTÉST szerzett, maga mögé utasítva Közép-Európa vezető párlat készítőit.
Az érmek összetétele jelzi, hogy ma az Agárdi Pálinkafőzde az egyetlen olyan hazai piaci szereplő, amely nemzetközi mércével mérve képes magas minőséget előállítani egyszerre több párlat kategóriában is.
A Destillata párlatversenyt 1991-ben indították útjára osztrák agrárkamarai szervezetek azzal a céllal, hogy magas színvonalú szakmai mustra keretében adjanak visszajelzést munkájukról a párlatokat készítő tagjaiknak, valamint felhívják a nemzetközi szakmai közönség figyelmét az osztrák termékekre.
Magyarországról első ízben 2004-ben neveztek a versenyre, többek között a frissen alakult Agárdi Pálinkafőzde mutatta meg új termékeit a nagyvilágnak. A sikerszéria tovább folytatódott, 2009-ben és 2015-ben is megnyerte a viadalt az Agárdi Pálinkafőzde, akkor még csak kiváló minőségű pálinkáinak köszönhetően.

Ebben az időszakban azonban már komoly műhelymunka, innovatív termékfejlesztés kezdődött az Agárdi Pálinkafőzdében, elkészültek az első gin, rum és whisky tételek is, amelyek egy része gondosan kiválasztott hordókban indult el az érlelés hosszadalmas és nemes útján. Az Agárdi Pálinkafőzde tudatosan kezdett el nyitni a pálinkán kívül más párlatok irányába egyrészt azzal a céllal, hogy üzleti szempontból diverzifikáltabb termékportfólióval rendelkezzen, másrészt a felgyülemlett szakmai tudást szélesebb körben tudja hasznosítani. Ezzel az úttörő tevékenységével immár másodszor mutatott követendő irányt a hazai lepárló üzemeknek, ma már rendkívül széles a hazai előállítású ginválaszték és néhány whiskytétel is felbukkant a piacon.
Néhány év kihagyás után az Agárdi Pálinkafőzde ismét visszatért a Destillata nevezői közé, és korábbi sikereit megismételve az összesített verseny EZÜST ÉRMÉT szerezte meg.
Az aranyérem mellett AZ ÉV PÁRLATA címet nyerte el a Miraculum Irsai Olivér Szőlőpálinka, a 2Vulcan érlelt borpárlat, az Érlelt Szilvapálinka és az Agárdi Rum is. ARANYÉREMMEL jutalmazták a Málna Párlatot, az Amphora gint, és a Bodza pálinkát.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!