Ennyit kereshet egy diák a budapesti vagy a bécsi adventi vásárban

Egy budapesti karácsonyi vásárban fele annyit lehet keresni egy hét alatt, mint Bécsben. Lássuk, mennyit fizetnek az adventi vásárok pontosan!

A Pénzcentrum arra volt kíváncsi, mennyit fizet az ott dolgozó fiataloknak a budapesti Vörösmarty téri, az osztrák bécsi és a németországi esseni karácsonyi vásár, hasonló munkakörben.

Pesten, ha valaki elvállal egy napot, vinnie kell az egész műszakot, ami 12 órás

A budapesti vásárban egy hét alatt akár 120 ezer forintot is kereshetnek, de Bécsben ennek közel a dupláját, tehát akár nettó 240 ezret is kézhez kaphatnak. A tapasztalat mindenhol előny, de fontos az is, hogy jól bírja a jelentkező a hideget és a fizikai terhelést. 

Lássuk az egyes vásárokat!

  • Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A diákmunkaerőt toborzó Facebook-os álláshirdetésből kiderül, hogy pultos munkára keresnek fiatalokat: a feladatok közé tartozik a fogyasztók kiszolgálása (sörcsapolás, forralt bor, forró csoki kiadása és készítése, valamint a pénztárgép kezelése és a pult tisztántartása, ezen kívül tapasztalat, egészségügyi kiskönyv és nappali hallgatói jogviszony megléte is elvárás.

A munkaidő kötött, tehát ha valaki elvállal egy napot, vinnie kell az egész műszakot, ami reggel 9 órától este 9 óráig tart.

A munkabér átlagosnak mondható. 2000 forintot kapnak óránként bruttó a fiatalok, ami, ha 25 év alatt nézzük a nettó értékkel megegyező, így egy nap alatt 12-szer 2000, azaz 24 ezer forintot kereshetnek - írja a Pénzcentrum.

Ha viszont valaki egy hetet elvállal, akkor akár már 120 ezer forintot is hazavihet, ha csak hétköznap dolgozik.

  • Rathausplatz Bécsben

A bécsi adventi vásárra szóló álláshirdetésben az ünnepi szezonra keresnek eladót: italos standnál kell kiszolgálni a fogyasztókat. A munka december 18. és 28. között tölthető be, de megoldható a 21-ei kezdés. Egy nap 10-től 21:30-ig kell dolgozni műszakokban.

Elsősorban diákok jelentkezését várják, a flexibilitás és a jó problémamegoldó készség feltétel. A tapasztalat megléte nem feltétlen kötelező, de előny. Elvárás viszont, hogy a jelentkező december 24-25-26-án is tudjon részmunkaidőben dolgozni. A fizetés nettó 12 euró óránként, azaz nagyjából 4570 forint.

Tehát ha valaki elvállal egy héten 5 napot 10-től zárásig, akár nettó 239 900 forintot is megkereshet. 

Hogyan süssünk disznótorost

Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most ...

Gyümölcsös-fűszeres forralt bor

A fagyos téli hónapok és az ünnepi készülődés elképzelhetetlen forralt bor nélkül, amit házilag is érdemes elkészíteni. Az otthoni verzió előnye a költséghatékonyság mellett, ...

  • Esseni vásár

A németországi Essen városában megrendezésre kerülő karácsonyi vásárra szóló egyik álláshirdetés magyarul jelent meg, de sajnos nem minden részlet derül ki belőle. Annyit lehet tudni, hogy az állás november 11-től december 23-ig betölthető, a feladat pedig pörkölt mandula és más nassolnivalók árusítása. Csak annyi áll a hirdetésben, hogy az órabér 1400 euró, azaz 532 ezer forint, de az, hogy ezt a teljes (nov.11-dec. 23-ig) időszakra szól, vagy be lehet állni rövidebb időszakra is, nem derül ki. A szállást és a kijutást is finanszírozzák a jelentkezőknek, de a pozíció ellátásához minimum 1 év vendéglátós tapasztalat kell.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...