12 nem mindennapi karácsonyi koszorú, az ünnepi hangulatért

Fejtörést okoz, milyen legyen idén az adventi koszorúd? Semmi gond, hoztunk egy jó nagy adag inspirációt. Ezeket a szépségeket fellógathatod az ajtóra, de asztaldíszként is kiválóak...hangolódjunk a karácsonyra!

Hetek óta karácsonyi hangulat lengi be a várost, most pedig, hogy közeleg az első adventi hétvége, elindult a visszaszámlálás. Neked már van karácsonyi vagy adventi koszorúd? Ha nincs, hoztunk egy kis inspirációt! Ezeket a koszorúkat felakaszthatod az ajtóra, de néhány gyertya társaságában akár adventi koszorúként - az ehető koszorú mellett - is használhatod őket az asztal közepére téve.

12 nem mindennapi adventi koszorú, az ünnepi hangulatért

Koszorú karácsonyfadíszekből

Dobozokban állnak a régi karácsonyfadíszek a padláson vagy a pincében? Ne dobd ki őket, inkább készíts belőlük koszorút! Színes, vidám és nagyon ünnepi!

Klasszikus karácsonyi koszorú

Csempészd be a téli természetet az otthonodba: tobozok, eukaliptuszágak, örökzöldek uralják a természet ihlette karácsonyi koszorút.

Ágas-bogas koszorú

Szintén klasszikus, de megunhatatlan ez a koszorúdizájn: az ágas-bogas alapot kedved szerint díszítheted termésekkel, növényekkel, figurákkal.

Koszorú könyvimádóknak vagy zenerajongóknak

Régi lapokból vagy kottákból is hajtogathatsz mutatós koszorút. Egyel egyszerűbb megoldás, ha egy koszorúalapot csak bevonsz a papírral, de így is látványos lesz, az biztos.

Makramékoszorú

Az utóbbi évek nagy divatja lett a makramé. Mivel főként falidíszek készülnek ezzel a technikával, így adja magát, hogy a koszorú is ilyen legyen...és milyen jól mutat!

Koszorú filcből

Vágj zöld színű filc anyagból levélformákat, majd boríts be velük egy fémkarikát vagy koszorút, és máris kész a pompás ünnepi dísz.

Koszorú filcgolyókból

Filcből vagy akár nemezből készíts golyócskákat, majd ragaszd őket egy korszorúformára – az eredmény biztosan látványos lesz. Használj karácsonyi színeket az ünnepi hatásért.

Koszorú sütikiszúrókból

Fogj egy nagy adag karácsonyi és téli sütikiszúrót, és ragaszd őket össze – ha tartós eredményt szeretnél - , vagy egy piros szalaggal rögzítsd őket egymáshoz – ha azért később még használnád őket. Rendezgesd koszorúformába a kiszúrókat, majd akaszd az ajtódra, hogy mindenki tudja, hogy egy igazi sütimester lakik itt.

Kuglófforma-koszorú

Egy színes kuglófforma, néhány dísz, és már kész is a koszorú. De akár meg is fordíthatod a formát, és tehetsz bele karácsonyfadíszeket, így még impozánsabb lesz a végeredmény. A hobbi cukrászmestereknek kötelező egy ilyen dísz otthonra!

Minimalista koszorú

A zöld növénykoszorúval sosem lőhetsz mellé. Természetes, mégis meleg hangulatot áraszt, a közepére pedig bármilyen gyertyát tudsz tenni.

Koszorú fakorongokból

Csak egy nagy adag fakorong kell majd ennek a koszorúnak az elkészítéséhez – meg dekoráció, ízlés szerint!

Koszorú dugókból

Hasonlóan egyszerű elkészíteni a koszorút parafadugokból, csak türelemre, ragasztóra és persze dugókra lesz szükséged.


Kezdjünk el bátran hangolódni az ünnepekre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...