Az Adidas sör- és hányásálló cipőt dobott ki az idei Oktoberfestre

A barna bőrből készült edzőcipőknek DPBR (durable puke and beer repellent), vagyis "tartós hányás- és sörálló" bevonata van.

Az müncheni Oktoberfest nevezetességei - többek között - a többliteres korsókban érkező, finom sörök, a bőr rövidnadrágban parádézó urak és a kebelben erős, szőkecopfos hölgyek. A három jelenség közül a sör komoly egészségügyi kockázattal járhat a fesztiválozókra nézve - a másik két fenomén által okozott problémákra most szendén fátylat borítunk.

A féktelen sörfogyasztás utáni rosszullét nem kívánt következményekkel járhat. Az, aki kidobja a taccsot, könnyen maradandó károsodást okozhat a ruházatában, elsősorban is a vastag, kiváló nedvszívóképességű vászonból készült edzőcipőjében.

Az Adidas új, az Oktoberfestre kifejlesztett cipője

A német Adidas úgy döntött, megoldást kínál erre a problémára, írja a Munchies.

Az 199,95 euróba (61177,99 forintba) kerülő sötétkék bőrcipőt aranybarna sávok díszítik, és tartós, hányás- és sörálló bevonattal látták el.

A cipő sarkát a hagyományos bajor bőrnadrágon ( lederhosen) is látható hímzés díszíti, míg a fehér-piros kockás bélés a fesztivál sörpadjait borító terítőket idézi.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nincs felesleges alapanyag! - Anthony Bourdain egész estés dokumentumfilmet készített

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...