Add te a legjobb vacsorapartit a családnak és a barátoknak otthonról

Nem kell lemondanunk a társasági étkezésről akkor sem, ha fizikailag most nem is lehetnek közel azok, akiket szeretünk. Íme pár tipp, hogyan hidaljuk át a távolságot.

2020 nem éppen úgy robbant be, mint ahogyan a legtöbben vártuk, én legalábbis biztosan nem úgy képzeltem ezt a szép kerek számot, hogy a kalandok márciustól a négy fal közé korlátozódnak, ahogyan a párkapcsolatomat sem csupán otthoni környezetben képzeltem el, annak minden szépségével és nehézségével, a szeretteim és a barátaim hiányáról már nem is beszélve.

Igazi társasági lény vagyok - bár gyanítom, jelen körülmények között még az is az, aki egyébként máskor örömmel antiszociális - , a tavasz nekem általában még inkább a szabad téren, jó éttermekben történő borozást, hosszú bruncholásokat a barátnőkkel és éjszakáig elnyúló vacsorákat jelenti azokkal, akiket a legjobban szeretek. A húsvétról ne is beszéljünk, amikor a vasárnapi ebéd és a hétfői menü is a nagy családdal közösen zajlik.

Az étel összehozza az embereket

Vagyunk így páran, tudom, sokan, közösen ebben az eddig ismeretlen szituációban, de nem kell, hogy teljesen elszakadjunk egymástól most sem, az étel pedig összehozza az embereket. Ugyan az ölelés az, ami a legjobban hiányzik, nekem mindenképpen, de az internetnek hála, ha ugyan fizikailag nem is, a virtuális térben még összehozhatjuk a legjobb konyhapartikat.

Jómagam főként stresszsütök, de legalább tágíthatom a főzőtudásomat, anyukám pedig a FaceTime segítségével is elmondhatja, mitől igazán jó a húslevese. Aztán megteríthetek otthon magunknak, és közösen elfogyaszthatom vele meg a tesómmal, ilyen még úgysem volt.

Először is érdemes megtalálnunk a megfelelő platformot, ahol szabadon garázdálkodhatunk:

  • Skype

A platform akár négy órán át is engedi, hogy csevegjetek. Ez alatt a finomság is elkészül, és közösen elfogyaszthatjátok a végeredményt. Kollégákkal vagy a nagy családdal, a lényeg, hogy 50 fő beszélgethet egyszerre!

  • FaceTime

32 hívás egyidejűleg, azoknak akik iPhone vagy iPad készülékkel rendelkeznek. Rosszabb napokon pedig az sem baj, ha csak a hangunkkal adunk hozzá az élményhez.

  • Zoom

Ha csak egy gyors eszmecserét szeretnénk folytatni, vagy a már előre elkészített harapnivalót megdézsmálva értesíteni a másikat hogylétünkről, akkor ezt nekünk találták ki.

  • Google Hangouts

Telefonról vagy számítógépről is elérhetjük, de egyszerre csak tíz fő vehet részt a buliban.

Bárhol is tartjuk előkelő "közös" étkezésünket, mindenképpen ügyeljünk a változatosságra. A Delish szakértője szerint az alábbiakra érdemes ügyelnünk:

  • Használjunk ki minden helyiséget

Akkor nem lesz unalmas a bent töltött idő, ha nemcsak a konyhában, de a lakás számos más, eddig birtokba nem vett szobájában is megtaláljuk a lehetőséget. Ebéd a nappali közepén? Nem probléma!

  • Terítsünk meg

Vegyük akár elő a legszebb ünnepi készletünket, ha attól érezzük jobban magunkat. Ha megadjuk a módját az étkezéseknek, egyrészt ezzel is eltöltünk egy kis időt, és a kedvünk is sokkal jobb lesz az ízléses terítéktől.

  • Legyünk kreatívak

Dohányzóasztalból ebédlőasztal? A gyerekekkel egy piknik a szobájukban? Romantikus vacsora a párunkkal, vacsorához kiöltözve? Minden olyasmi, amit eddig nem próbáltál, vicces és sokszínű programlehetőséget nyújt.

  • Kényeztessük magunkat

Megérdemeljük, hogy egy kis luxus érzése kerüljön a mindennapokba az étkezések során is. Van otthon egy féltve őrzött finom bor? Esetleg egy hozzávaló, amit mindig csak a "jobb időkre" tartogattunk? Elő velük!

Mit készítsünk, amivel gyorsan elkészülhetünk?

Előétel

Érdemes gyorsan összedobható előételekben gondolkodni, egy-két zöldségtekercs, pazar zöldségmártogató vagy szendvicskrém, esetleg sajtos és sós ropogtatnivaló tökéletes. A tavaszi krémlevesek pedig könnyűek, mégis laktatók, és a zöldségbevitelünket is megdobják.

Pizzás csavarások

Ha nagyon gyorsan szeretnétek valami egyszerű, mégis különleges rágcsálnivalót, akkor ezt imádni fogjátok!

Főétel

Legkönnyebben az egytálételeket dobhatjuk össze, ezekkel ráadásul a sütési idő betartásán és a párszor megejtett rápillantáson túl nem is lesz teendőnk. A gyors rizottók és tészták is nagy favoritok, szuper recepteket találhatunk a#HÁZIMENZA csoportban is, ahol főleg költséghatékony, maradékmentő receptek várnak minket.

Desszert

Egy kiváló pohárkrém vagy egy finom bögrés süti? Utóbbit ráadásul több napig falatozhatjuk attól függően, hogy hányan lakunk egy fedél alatt, de neki lehet veselkedni a kicsit bonyolultabb tortáknak is, van most időnk bőven.

Joghurtos bögrés süti

A bögrés süti is a nagyon egyszerű édességek közé sorolható, igazából a mértékegységek betartásához semmi másra nincs szükségünk, csak egy bögrére.

Az a legmenőbb, amikor közösen készítünk valami finomat a kamera másik oldalán állóval, így játékos formában, társaságban süthetünk-főzhetünk, sőt, versenyt is tarthatunk, hogy mind a két térben ugyanaz az étel készül, majd megmutatjuk a végeredményt. Igazából bármi, ami feldobhatja egy kicsit a szürke hétköznapokat, és ez esetben hétvégéket, jól jöhet, ehhez pedig bátran hívjuk segítségül a gasztronómiát.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...