Egy adag üdítő = nyalókányi cukor

Felejtsük el a kockacukor-piramisokat, itt a cukortartalom egy újabb vizuális ábrázolása! Egy adag üdítő = egy jókora nyalóka!

Henry Hargreaves, a többek között különleges, ételekből összeállított kompozícióiról ismert fiatal új-zélandi fotós gondolt egy nagyot és egy új módot talált ki a a szénsavas üdítőitalok cukortartalmának ábrázolására.

Olvastad már?

Tényleg ennyi cukrot eszünk?

Az eddig ismertebb kockacukor-piramisok helyett nyalókákat gyártott az üdítőitalokból, majd ezekből "(de)hydrate" ((de)hidratálás) címmel összerakott egy fotókollekciót.

Kóla-nyalóka

Előkészületként készített mindegyik italhoz 1-1 egyedi olvasztóformát, majd a kiszemelt termékek víztartalmát elforralta, míg egy szirup maradt. Ezt a szirupot beleöntötte az előre elkészített formába, beletűzött egy pálcikát és megvárta, amíg a massza megszilárdul.

Vitaminos víz (vitamin water)

Így aztán tényleg jól látható, hogy az üdítőital elfogyasztása valójában olyan, mintha egy nagy nyalókát szopogatnánk el - akár naponta többször is.

Mountain Dew

És bár Mr. Hargreaves nálunk kevésbé ismert italokat választott projektjéhez, ne legyenek illúzióink, az itthon széles kínálatban kapható cukrozott, szénsavas üdítőitalok is pont így néznének ki nyalóka formájában.

forrás: henryhargreaves.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...