Henry Hargreaves, a többek között különleges, ételekből összeállított kompozícióiról ismert fiatal új-zélandi fotós gondolt egy nagyot és egy új módot talált ki a a szénsavas üdítőitalok cukortartalmának ábrázolására.
Olvastad már?
Az eddig ismertebb kockacukor-piramisok helyett nyalókákat gyártott az üdítőitalokból, majd ezekből "(de)hydrate" ((de)hidratálás) címmel összerakott egy fotókollekciót.
Előkészületként készített mindegyik italhoz 1-1 egyedi olvasztóformát, majd a kiszemelt termékek víztartalmát elforralta, míg egy szirup maradt. Ezt a szirupot beleöntötte az előre elkészített formába, beletűzött egy pálcikát és megvárta, amíg a massza megszilárdul.
Így aztán tényleg jól látható, hogy az üdítőital elfogyasztása valójában olyan, mintha egy nagy nyalókát szopogatnánk el - akár naponta többször is.
És bár Mr. Hargreaves nálunk kevésbé ismert italokat választott projektjéhez, ne legyenek illúzióink, az itthon széles kínálatban kapható cukrozott, szénsavas üdítőitalok is pont így néznének ki nyalóka formájában.
forrás: henryhargreaves.com