Egy adag üdítő = nyalókányi cukor

Felejtsük el a kockacukor-piramisokat, itt a cukortartalom egy újabb vizuális ábrázolása! Egy adag üdítő = egy jókora nyalóka!

Henry Hargreaves, a többek között különleges, ételekből összeállított kompozícióiról ismert fiatal új-zélandi fotós gondolt egy nagyot és egy új módot talált ki a a szénsavas üdítőitalok cukortartalmának ábrázolására.

Olvastad már?

Tényleg ennyi cukrot eszünk?

Az eddig ismertebb kockacukor-piramisok helyett nyalókákat gyártott az üdítőitalokból, majd ezekből "(de)hydrate" ((de)hidratálás) címmel összerakott egy fotókollekciót.

Kóla-nyalóka

Előkészületként készített mindegyik italhoz 1-1 egyedi olvasztóformát, majd a kiszemelt termékek víztartalmát elforralta, míg egy szirup maradt. Ezt a szirupot beleöntötte az előre elkészített formába, beletűzött egy pálcikát és megvárta, amíg a massza megszilárdul.

Vitaminos víz (vitamin water)

Így aztán tényleg jól látható, hogy az üdítőital elfogyasztása valójában olyan, mintha egy nagy nyalókát szopogatnánk el - akár naponta többször is.

Mountain Dew

És bár Mr. Hargreaves nálunk kevésbé ismert italokat választott projektjéhez, ne legyenek illúzióink, az itthon széles kínálatban kapható cukrozott, szénsavas üdítőitalok is pont így néznének ki nyalóka formájában.

forrás: henryhargreaves.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...