A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét nehéz helyzetbe került a vendéglátóipar, a Pesti István Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett tatai Platán azonban ebben az időszakban is azon dolgozik, hogy csapatát megtartva, ne hagyja gourmet-élmény nélkül vendégeit. Hétvégenként az Öreg-tó partján lévő Platán Bisztró és Kiosk elviteles kínálattal várja a tataiakat és az Öreg-tó látogatóit. A családi asztalra szánt francia desszertkülönlegességek mellett a délutáni sétához tökéletes társ lehet egy pohár forralt bor vagy egy adag ízletes töltött krumpli. Ráadásul a korlátozások idején a Platán-élményről sem kell lemondani, Pesti Istvánék ugyanis a vendégek otthonában főzik meg és tálalják a bisztró ízeit.
A Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekvő Platán Bisztró és Udvarház ugyan egy időre bezárta kapuit, de a csapat kitartó munkájának köszönhetően a korlátozások idején sem kell nélkülözni a finom falatokat. Szombaton és vasárnap a bisztróba betérve nemcsak a László Tamás vezette cukrászat desszert kínálatából lehet elvitelre válogatni, de az ebédhez vagy vacsorához passzoló bort is be lehet itt szerezni. Az adventi hétvégék tökéletes programja lehet egy hangulatos tóparti séta, amihez elengedhetetlen egy pohár forralt bor és egy friss, házi készítésű pogácsa, de a 232 éves platánfa közelében felállított Kioskban sütőtök levest vagy töltött krumplit is kérhetünk.
"Az újabb korlátozások miatt ugyan át kellett alakítani a Platán működését, de a vezetőség nem küldött el senkit az ötven fős csapatból. Bár a Platánban nem tudunk a szokásos módon működni, találtunk lehetőséget munkatársainknak, hogy a bezárás ideje alatt is aktívan részt vegyenek a munkában" - mondta el Varga Vivien, üzletvezető.
A tatai Platán, mely az elmúlt években az egyik legjobb magyar étteremmé vált, nem hagyja gourmet-élmény nélkül a tatai és környékbeli lakosokat, hisz a vendégek konyhájában készíti el minden érzékszervre ható főztjeit. A kifinomult és elmélyült gasztronómiai élményt Pesti István vezetésével két fős csapat biztosítja a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett. A munkatársak kizárólag negatív koronavírus teszttel főznek vendégeik otthonában, ahol az előírások miatt rajtuk kívül legfeljebb hét fő lehet jelen. Hogy teljesen legyen a Platán-élmény, a 3 vagy 4 fogásos menühöz illő bortételekről a bisztró sommelier-je gondoskodik.
Pesti István és László Tamás karácsonyra delikát dobozzal is készül, melybe a Platán Bisztró legizgalmasabb ízeit és kedvenc finomságait - kacsamájpástétom, zakuszka, kimchi - csempészik bele, de akár gyümölcskenyér vagy egy üveg Platán Champagne is kerülhet az ünnepi asztalra. László Tamás emellett két fajta süteményes dobozzal is készül karácsonyra. A gourmet box a tervek szerint országosan is elérhető lesz.
A bezárás ideje alatt Pesti István és csapata azon dolgozik, hogy, amint ez újra lehetséges, megnyissák a fine dining éttermet a Varró Zoltán designer tervei alapján megújult Platán tereiben.
A Platán Bisztró és Kiosk hétvégenként 10 és 18 óra között várja a vendégeket.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt
A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!
Szász Nóri#HÁZICSEMEGE: Apacuka ceramics
Szemkápráztatóan szép kerámiák a fa alá, vagy az élmény, hogy magának készítse el a számodra kedves kiszemelt ajándékozott...az Apacuka ceramics esetében mindkettőre lehetőséged van!
Macsuga Viktória#HÁZICSEMEGE: A Fűszeres Lány
Ha a tökéletes arányú fűszerkeveréket keresed, Nagy Zsófinál – akit csak Fűszeres Lányként ismernek – , biztos, hogy megtalálod.
Macsuga Viktória#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae
A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.
Szász NóriCímlapkép: Gáncs Erika