A tésztakantin missziója nem kevesebb, minthogy friss, kompromisszumokat nem ismerő verzióban mutassa be a magyar konyha kedvenc tésztaételeit első körben a hazai közönségnek, majd később, a vírus elvonultával a turistáknak éppen úgy, ahogy azt nagymamáink konyhájában ettük utoljára. Nem titkolt céljuk, hogy az igazi, kizárólag friss, minőségi alapanyagokból készülő, gyúrt tészta újra a neki megfelelő helyre kerüljön.
“Nagy fantáziát láttam a Nudliban, hiszen a kevesek által elérhető fine dining szektor után végre lehetőségünk nyílik olyan éttermet nyitni, ahol tömegeket tudunk megszólítani. Különösen kedves a szívemnek, mert gyermekkorom nagy kedvenceit látom újra az étlapon. Egyfajta küldetésnek tekintjük a hagyományok ápolását: unikális hazai fogásokról van szó, amelyeket ebben a koncepcióban igyekeztünk a Costes szakmai tudását és a legjobb alapanyagokat ötvözve, mégis mindenkinek elérhető árakon megvalósítani” - mondta el Gerendai Károly, társtulajdonos.
“Fantasztikus tésztaételeink vannak, amikről a világ nagy része semmit sem tud, pedig a tészta egy univerzális szeretetnyelv, Ázsiától Amerikáig mindenhol értik és beszélik. Ideje megmutatni, hogy milyenek ezek az ételek kiváló alapanyagokból, gondosan elkészítve. Persze mindenkinek szigorú elképzelései vannak arról például, hogy milyen egy tökéletes túrós csusza, mi rengeteg kísérletezés és kóstolás után büszkén prezentáljuk az általunk legjobbnak gondolt formájában” - meséli Jókuti András ötletgazda-társtulajdonos.
Az étlapon olyan édes kiválóságok mellett, mint a mákos nudli vagy a vargabéles természetesen szerepel a magyar konyha egyik legkedveltebb sós tésztája, a túrós csusza, de a várakozások szerint nagy sikernek örvend majd az amúgy legkedvezőbb árú krumplis vagy káposztás tészta is. Terítékre kerülnek továbbá olyan elfeledett különlegességek is, mint a Kövi Pál által, az Erdélyi lakoma című könyvben közreadott szombatos rakott bárány vagy a cigány konyha egyik klasszikusa, a lecsós galuska. Az önmagukban is kiváló tésztaételekhez különféle feltételek választhatók, a sült kolbásztól a konfitált kacsacombig. A szelekciót előételek, levesek, desszertek teszik teljessé, amelyek a pandémia alatt a tésztákkal együtt a stratégiai partnerük, a Wolt jóvoltából jutnak el az otthonokba vagy személyesen vehetők át az Október 6. utcában található üzletben.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
3 tipp, hogy egy kicsit egészségesebb legyen a karácsonyi bejgli
A bejgli nem hiányozhat az ünnepi asztalról, ez nem is kérdés, de mit tehetünk azért, hogy egy kicsit egészségesebb legyen? Mutatjuk!
NosaltyFilléres, meglepő és vegán: ismered az aquafabát?
Elsőre bizarrnak tűnhet, de a konzerv hüvelyesek, azon belül is a csicseriborsó főzőleve az egyik legmenőbb konyhai alapanyag lett az utóbbi egy-két évben. De mégis hogy működik, és mire jó?
Nábelek ZsófiÜnnepi menü jó áron: pénztárcabarát ötletek a karácsonyi időszakra
A karácsonyi közös, ünnepi étkezések, vendégvárások alkalmával általában igyekszünk különleges, egyáltalán nem hétköznapi ételkölteménnyekkel előrukkolni. Ez így is van jól, de egyáltalán nem kötelező, hogy ezek méregdrága alapanyagokból készüljenek. Mutatunk pár különleges, de pénztárcabarát karácsonyi fogást.
Szekeres DóraKicsit bonyolult, de imádni fogod: pekándiós pite fűszeres almával
Lehet, hogy nem olyan egyszerű, mint egy hókiflit összedobni, de ezzel a pitével biztos, hogy mindenkit le fogsz nyűgözni karácsonykor.
Nábelek Zsófi