Összegyűjtöttük nektek az elmúlt egy hét legérdekesebb, legizgalmasabb cikkeit, interjúit, amelyekből hasznos tippeket, praktikákat leshettetek el, valamint rengeteg érdekességről is olvashattatok.
-
1.
Tippek, hogyan dobd fel a saját kenyered – Variációk egy témára
Házi pék vagy? A kenyér az egyszerűség diadala, de megeshet, hogy új ízvilágokra vágyunk, feldobnánk valamivel azt a bizonyos mindennapi kenyerünket, mégis semmi extra nem jut az eszünkbe. Ehhez nyújtunk most segítséget, édes és sós fronton egyaránt.
-
2.
Ez az 5 alapanyag új dimenzióba fogja emelni a főztöd
Ha már unod a jól bevált fogásaidat, próbáld ki, hogy a megszokott recepteket az alábbi 5 alapanyaggal teszed izgalmassá. Nem fogod megbánni!
-
3.
Szudacsi, yuzu, kalamansi: izgalmas CITRUSFÉLÉK, amelyeket érdemes megismerni
Legyen illatos, keserű, hosszúkás vagy teljesen gömbölyű, a citrusok elképesztő skálán mozognak, a különlegesebb fajtákkal pedig egyre többet találkozhatunk itthon is.
-
4.
Ideje tisztázni, pontosan mit is takar főzésnél az 'al dente' kifejezés
Valószínűleg tucatszor hallottad már a kifejezést, miszerint az olasz tészta akkor jó, ha "al dente". Mit is jelent ez igazából? Megmutatjuk, hogyan készítsd főzéskor az igazit!
-
5.
„Az igazság az, hogy én tényleg erre születtem" – a Torta és Karamell megálmodója, Lengyel József mesélt nekünk
Lengyel Józsefet az Isten is cukrásznak teremtette, saját elmondása szerint maga is meglepődött, hogy milyen gyorsan elsajátított új technikákat, de ez nem azt jelenti, hogy ne gyakorolta volna a karamellvirágok készítését éjszakába nyúlóan. A népszerű Torta és Karamell blog szerzője és az azonos nevű győri tortaszalon alapítója mesélt nekünk a kezdetekről, macaronokról és első könyvéről.
-
6.
A Larousse lexikon a konyhád bibliája – elmondjuk, miért legyen jóval több, mint ajtótámasz
Lexikon, tankönyv, receptkönyv, ajtótámasz, alapmű: a Larousse gasztronómiai lexikon egy olyan vaskos gyűjtemény, ami megkerülhetetlen a gasztrománoknak.
-
7.
Süssünk-főzzünk magabiztosan! – Kisokos a konyhai mértékegységek útvesztőjéhez
Míg a főzésnél általában megússzuk, ha nem pontos arányokkal dolgozunk, sütésnél nagyon pórul járhatunk, ha könnyelműen méregetünk. Mivel egyre több külföldi receptet böngészünk az interneten, amelyek adott esetben nem a metrikus rendszer mértékegységeit használják, összeszedtük, mire kell odafigyelni az átváltásoknál.
-
8.
Manióka, a hófehér, burgonyaszerű gumó: három különleges recepttel készültünk
Ritkán téved a szemünk egy ekkora gumóra a zöldségpulton! Nem érdemes ellenállni neki, tegyük szépen a kosarunkba. Megmutatjuk, hogyan használhatjátok fel legegyszerűbben a maniókát.
-
9.
Bemutatjuk a pagodakarfiolt, amely, bármennyire hihetetlen, de nem a Marsról jött
Egyre több hipermarketben is elérhető ez a csodás zöldség, aminek rengeteg jó tulajdonsága van, így ideje közelebbről is megismerkednünk vele. Bemutatjuk a pagodakarfiolt!
-
10.
6 baklövés, amit fokhagyma használatakor sokan elkövetünk
Néhány apróságra kell csak figyelned, amikor fokhagymát vásárolsz illetve használsz, hogy a tökéletes darabot válaszd ki, és az elkészített ételed is pöpec legyen! Ezt a 6 hibát például ne kövesd el.