Fokhagymabakik, konyhai mértékegység-határozó és ízesített házi kenyérkülönlegességek – Ezek voltak a kedvenc cikkeitek múlt héten

A múlt héten rengeteg érdekes témával foglalkoztunk: bebizonyítottuk, miért érdemes még ma is használni a híres Larousse lexikont, összegyűjtöttük, milyen bakikat követhetünk el fokhagymafelhasználás közben, bemutattunk pár új, eddig ismeretlen citrusfélét, sőt, maniókából is sütöttünk!

Összegyűjtöttük nektek az elmúlt egy hét legérdekesebb, legizgalmasabb cikkeit, interjúit, amelyekből hasznos tippeket, praktikákat leshettetek el, valamint rengeteg érdekességről is olvashattatok.

  1. Tippek, hogyan dobd fel a saját kenyered – Variációk egy témára
    1.

    Tippek, hogyan dobd fel a saját kenyered – Variációk egy témára

    Házi pék vagy? A kenyér az egyszerűség diadala, de megeshet, hogy új ízvilágokra vágyunk, feldobnánk valamivel azt a bizonyos mindennapi kenyerünket, mégis semmi extra nem jut az eszünkbe. Ehhez nyújtunk most segítséget, édes és sós fronton egyaránt.

  2. Ez az 5 alapanyag új dimenzióba fogja emelni a főztöd
    2.

    Ez az 5 alapanyag új dimenzióba fogja emelni a főztöd

    Ha már unod a jól bevált fogásaidat, próbáld ki, hogy a megszokott recepteket az alábbi 5 alapanyaggal teszed izgalmassá. Nem fogod megbánni!

  3. Szudacsi, yuzu, kalamansi: izgalmas CITRUSFÉLÉK, amelyeket érdemes megismerni
    3.

    Szudacsi, yuzu, kalamansi: izgalmas CITRUSFÉLÉK, amelyeket érdemes megismerni

    Legyen illatos, keserű, hosszúkás vagy teljesen gömbölyű, a citrusok elképesztő skálán mozognak, a különlegesebb fajtákkal pedig egyre többet találkozhatunk itthon is.

  4. Ideje tisztázni, pontosan mit is takar főzésnél az 'al dente' kifejezés
    4.

    Ideje tisztázni, pontosan mit is takar főzésnél az 'al dente' kifejezés

    Valószínűleg tucatszor hallottad már a kifejezést, miszerint az olasz tészta akkor jó, ha "al dente". Mit is jelent ez igazából? Megmutatjuk, hogyan készítsd főzéskor az igazit!

  5. „Az igazság az, hogy én tényleg erre születtem" – a Torta és Karamell megálmodója, Lengyel József mesélt nekünk
    5.

    „Az igazság az, hogy én tényleg erre születtem" – a Torta és Karamell megálmodója, Lengyel József mesélt nekünk

    Lengyel Józsefet az Isten is cukrásznak teremtette, saját elmondása szerint maga is meglepődött, hogy milyen gyorsan elsajátított új technikákat, de ez nem azt jelenti, hogy ne gyakorolta volna a karamellvirágok készítését éjszakába nyúlóan. A népszerű Torta és Karamell blog szerzője és az azonos nevű győri tortaszalon alapítója mesélt nekünk a kezdetekről, macaronokról és első könyvéről.

  6. A Larousse lexikon a konyhád bibliája – elmondjuk, miért legyen jóval több, mint ajtótámasz
    6.

    A Larousse lexikon a konyhád bibliája – elmondjuk, miért legyen jóval több, mint ajtótámasz

    Lexikon, tankönyv, receptkönyv, ajtótámasz, alapmű: a Larousse gasztronómiai lexikon egy olyan vaskos gyűjtemény, ami megkerülhetetlen a gasztrománoknak.

  7. Süssünk-főzzünk magabiztosan! – Kisokos a konyhai mértékegységek útvesztőjéhez
    7.

    Süssünk-főzzünk magabiztosan! – Kisokos a konyhai mértékegységek útvesztőjéhez

    Míg a főzésnél általában megússzuk, ha nem pontos arányokkal dolgozunk, sütésnél nagyon pórul járhatunk, ha könnyelműen méregetünk. Mivel egyre több külföldi receptet böngészünk az interneten, amelyek adott esetben nem a metrikus rendszer mértékegységeit használják, összeszedtük, mire kell odafigyelni az átváltásoknál.

  8. Manióka, a hófehér, burgonyaszerű gumó: három különleges recepttel készültünk
    8.

    Manióka, a hófehér, burgonyaszerű gumó: három különleges recepttel készültünk

    Ritkán téved a szemünk egy ekkora gumóra a zöldségpulton! Nem érdemes ellenállni neki, tegyük szépen a kosarunkba. Megmutatjuk, hogyan használhatjátok fel legegyszerűbben a maniókát.

  9. Bemutatjuk a pagodakarfiolt, amely, bármennyire hihetetlen, de nem a Marsról jött
    9.

    Bemutatjuk a pagodakarfiolt, amely, bármennyire hihetetlen, de nem a Marsról jött

    Egyre több hipermarketben is elérhető ez a csodás zöldség, aminek rengeteg jó tulajdonsága van, így ideje közelebbről is megismerkednünk vele. Bemutatjuk a pagodakarfiolt!

  10. 6 baklövés, amit fokhagyma használatakor sokan elkövetünk
    10.

    6 baklövés, amit fokhagyma használatakor sokan elkövetünk

    Néhány apróságra kell csak figyelned, amikor fokhagymát vásárolsz illetve használsz, hogy a tökéletes darabot válaszd ki, és az elkészített ételed is pöpec legyen! Ezt a 6 hibát például ne kövesd el.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...