Megkóstoltuk Budapest mámorítóan áfonyás desszertjét

Budapest desszertje idén a Sugar Design Cukrászda Revue névre keresztelt kreálmánya lett, nekünk pedig több sem kellett, megkóstoltuk.

Mostantól mindenki megkóstolhatja a nemrég Budapest desszertjének választott Revue-t, amit a Sugar Design Cukrászda főcukrásza, Vaslóczki Orsolya és csapata alkotott meg.

Megkóstoltuk a mámorítóan áfonyás Budapest dedesszertjét

Úgy döntöttünk, felkerekedünk, és magunk is megkóstoljuk a címet frissen elnyerő, 2023-as Budapest desszertjét, amiről eddig csupán azt tudtuk, hogy roppant vonzó a külleme, az ízéről pedig a következőket árulták el:

A sütemény feketeszezámos piskótát kapott, amelyet feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke-mousse került belga étcsokoládés ganache-sal és ropogós krokantpralinéval.

Az üzletbe érve megnyugodtunk, hogy még nekünk is jut egy szelet a különleges süteményből. Az első falatok előtt megállapítottuk, hogy külsőleg valóban vonzó, elegáns sütiről van szó, az első meglepetés pedig rögvest az első falat után ért minket. A Revue egyáltalán nem túl édes, amilyennek a hosszas leírásból elképzeltük, sőt, mintha egy pillanatra azon is elgondolkodtunk volna, hogy lesznek olyan édesszájú vendégek, akiknek ez problémát jelenthet. Ízlelgetve a süteményt azonban talán az a legjobb kifejezés, hogy rétegről rétegre adja meg magát, a fanyar feketeribizli rögtön felüti fejét, ahogy a gazdag gyümölcsös ízt adó áfonya is,

majd az egész belesimul egy kellően kesernyés, étcsokoládés érzésbe, amiben persze ott a meglepetés, a ropogós praliné.

A feketeszezámos piskóta könnyed és légies, a tonkabab is „puhaságot” kölcsönöz az összhatásnak. Amivel az igazán édesre vágyókat lekenyerezik, az pedig a „hab a tortán” a kis macaron a tetején.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy az összes rétegből kerüljön a villánkra egy merítésből, így lesz komplex az ízélmény!

A sütemény 1200 Ft-ba került.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek