Megkóstoltuk Budapest mámorítóan áfonyás desszertjét

Budapest desszertje idén a Sugar Design Cukrászda Revue névre keresztelt kreálmánya lett, nekünk pedig több sem kellett, megkóstoltuk.

Mostantól mindenki megkóstolhatja a nemrég Budapest desszertjének választott Revue-t, amit a Sugar Design Cukrászda főcukrásza, Vaslóczki Orsolya és csapata alkotott meg.

Megkóstoltuk a mámorítóan áfonyás Budapest dedesszertjét

Úgy döntöttünk, felkerekedünk, és magunk is megkóstoljuk a címet frissen elnyerő, 2023-as Budapest desszertjét, amiről eddig csupán azt tudtuk, hogy roppant vonzó a külleme, az ízéről pedig a következőket árulták el:

A sütemény feketeszezámos piskótát kapott, amelyet feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke-mousse került belga étcsokoládés ganache-sal és ropogós krokantpralinéval.

Az üzletbe érve megnyugodtunk, hogy még nekünk is jut egy szelet a különleges süteményből. Az első falatok előtt megállapítottuk, hogy külsőleg valóban vonzó, elegáns sütiről van szó, az első meglepetés pedig rögvest az első falat után ért minket. A Revue egyáltalán nem túl édes, amilyennek a hosszas leírásból elképzeltük, sőt, mintha egy pillanatra azon is elgondolkodtunk volna, hogy lesznek olyan édesszájú vendégek, akiknek ez problémát jelenthet. Ízlelgetve a süteményt azonban talán az a legjobb kifejezés, hogy rétegről rétegre adja meg magát, a fanyar feketeribizli rögtön felüti fejét, ahogy a gazdag gyümölcsös ízt adó áfonya is,

majd az egész belesimul egy kellően kesernyés, étcsokoládés érzésbe, amiben persze ott a meglepetés, a ropogós praliné.

A feketeszezámos piskóta könnyed és légies, a tonkabab is „puhaságot” kölcsönöz az összhatásnak. Amivel az igazán édesre vágyókat lekenyerezik, az pedig a „hab a tortán” a kis macaron a tetején.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy az összes rétegből kerüljön a villánkra egy merítésből, így lesz komplex az ízélmény!

A sütemény 1200 Ft-ba került.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...