97 éves, bomba formában van, nagyon pimasz, és mindent tud a mexikói kajáról ez a hölgy

Mi vesz rá egy középkorú angol nőt arra, hogy kaszát, kapát hátrahagyva egy eldugott mexikói farmra költözzön? Hát mi, ha nem a gasztronómia?! 

Diana Kennedy jelenleg 97 éves, angol származása ellenére viszont elismerten ő amexikói gasztronómia egyik legnagyobb szakértője. Kennedy számos könyvet írt a témában, csaknem ötven éve kutatja és készíti a mexikói konyha különlegességeit, és sokan csak a mexikói főzés dámájaként emlegetik.
Az idős, de nagyon jó kondiban lévő hölgyről nemrégiben egy igen csak sokszínű és részletes dokumentumfilm készült, amely már most nagyon jó kritikákat kapott a legnevesebb szakértőktől. A filmet jegyző Elizabeth Carroll hatalmas rajongója Kennedy-nek, a vele való forgatás azonban nem bizonyult egyszerűnek, tekintve, hogy a mexikói konyha dámája csaknem 45 éve egy olyan michoacáni farmon él, ahova csak egy négykerékmeghajtásos dzsippel lehet eljutni.

Nézzétek meg az előzetest, itt:

Az amerikai rendezőnő hiába volt régóta Diana Kennedy nagy rajongója, az elszigetelten élő idős nőhöz semmilyen elérhetőséget nem talált. Egy nap a texasi Austin városában indult el bevásárolni, a parkolóban pedig meglátta a valaha volt legsorsszerűbb plakátfeliratot: Diana Kennedy éppen másnap tartott könyvdedikálást.
Diana Kennedy 1972-ben robbant be a köztudatba A Mexikói konyha című könyvvel. Az első írást még 8 sikerlistás könyv követte, később pedig már saját televíziós sorozata is volt a TLC csatornán. Kennedy Mexikó minden államát bejárva a legkülönlegesebb ízeket és ételeket kereste meg és mutatta be a nagyközönségnek.
Az angliai születésű szerző a Brit Birodalom Rendjének és a mexikói azték Sas rendjének kitüntetettje - ez a Mexikóban kapható legnagyobb elismerés, amit külföldi kaphat - , valamint rendelkezik a világ legnagyobb szakácskönyvírójának járó elismeréssel is. Röviden tehát Diana Kennedy mindent elért, amit gasztronómiai íróként elérhetett életében.
A Diana Kennedy: Nothing Fancy az első egész estés dokumentumfilm Kennedy-ről. Számos archív felvétel és fotó segítségével megtudhatjuk, mi vesz rá egy középkorú angol nőt, hogy komfortzónájának hátat fordítva teljesen egyedül a világ másik felére költözzön, és egy tőle távoli kultúra gasztronómiáját kezdje el kutatni. A filmben olyan barátok és munkatársak is mesélnek Kennedy-ről, mint Alice Waters és José Andrés, Rick Bayless, és Gabriela Cámara séfek. A dokumentumfilmet május közepén mutatják be, remélhetőleg pedig mi is tanulhatunk majd néhány örök érvényű bölcsességet ettől a különleges és inspiráló nőtől.

Ez is érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...