9+1 meglepő étel, amit titokban a séfek is bedobnak otthon a mikróba

Ha szoktál mikrót használni, érdekes lehet ez a pár, a megszokottól pöttyet eltérő tipp, mire használják menő séfek otthon a saját mikrójukat...

A mikró nem a legkifinomultabb gasztronómiai kütyü, sőt, egy magára valamit is adó étteremben nem is használják. Nekem például otthon sincs. Na de mi van a szakácsoknál otthon, a négy fal között? A Food & Wine kikérdezett néhány menő séfet, akik bevallották, hogy ha maguknak vagy a családnak főznek, van pár étel és alapanyag, amit iiiiigenis bedobnak a mikróba.

via GIPHY

1. Fűszernövények

Ha a (valaha) friss zöldfűszereket(bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, stb.) bedobod pár pillanatra a mikróba, állítólag csodásan kiszárítja, pont annyira, hogy könnyű legyen az étel tetejére szórni, vagy szárított fűszermixekhez keverni.

Ezt láttad?

5 fűszernövény, ami megterem a konyhádban is

2. Citrom, lime

Az egyik séf bevallotta, hogy 2 percre berakja a citrusokat is, mert utána klasszisokkal könnyebb kicsavarni őket, és több levet is engednek.

via GIPHY

3. Főtt tészta

Az előző nap kifőtt tésztát is jó lehet megmikrózni kicsit, miközben egy serpenyőben a felmelegített paradicsomszósz várja, hogy benne landolhasson.

Chorizós tészta

A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl ...

4. Spárga

Bizony, volt, aki bevallotta, hogy a spárgát is mikróban készíti, mert így ress marad, és a tápanyagokat is megőrzi, ellentétben a főzéssel / párolással: picike víz, olívaolaj és tengeri só kerül rá, és megy is a mikróba pár percre!

5. Sajt

Az egyik vaskalapos séf tartotta magát ahhoz, hogy nem használ mikrót, kivéve ha sajtot olvaszt!

via GIPHY

6. Bacon

Egy másik szakács saját bevallása szerint csak akkor használ mikrót, mikor reggel siet, és reggeli tojáshoz sült bacont készít. Erről amúgy mi is írtunk, itt!

7. Zöldségek

Van viszont, aki nem fukarkodik vele, és bármilyen zöldséget ebben párol, mert elvileg megtartja a színeket, az aromát és a tápanyagokat is.

Párolt kukorica

Emlékszem a gyermekkori nyarakra, amikor a nagymamám óriási fazékban már reggel feltette főni a kukoricát, némi kukoricahéj kíséretében és pont ebédre készült el. Így is finom ...

Áfonyás-almás zabkása

Idén ősszel rákaptam az alma evésre, szinte mindennap eszem egyet. A ma reggeli zabkásámat is almával készítettem, és adtam hozzá az éjjel kiengedett áfonyából.

Citromos párolt csirkemell

Nemrég nagyon jó áron tettem szert egy többszintes elektromos párolóra, amire már régóta fájt a fogam. Ezzel az étellel avattam fel, és a hatás nem maradt el... azóta nem egyszer lett ...

8. Zabkása

Egy másik sietős séf reggelente a zabkásáját dobja be, mert gyorsan elkészül így, és ha belekanalaz egy kevés mogyoróvajat is, órákig kihúzza vele a napot.

9. Barna cukor

Ha egy tömbbe keményedett a kristályos cukor, a profik szerint a mikróba pakolva megoldhatod a problémát, és megpuhíthatod!

+ 1 tipp: díszítő petrezselyem!

Bizony, a díszítéshez használt petrezselyem állítólag gyönyörű, szinte átlátszó és ropogós lesz, ha bedobod a mikródba!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...