9 meglepő kajatény a világból

Kilenc olyan meglepő tényre bukkantunk, melyek biztos, hogy az újdonság erejével hatnak majd rád is! 

Nemrég írtunk nektek arról Anna cikkében, hogy mennyi megdöbbentő tény létezik a világban az ételekkel kapcsolatban, amikről nem is tudunk. Például a halászatról, ami 2048-ra teljesen összeomolhat, ha a termelés a jelenlegi ütemben folyik tovább, vagy arról, hogy a legtöbb élelmiszer, amit boltokból lopnak, az a sajt! Bővítjük az érdekességek listáját, íme - újabb megdöbbentő kajatények!

1. A hawaii pizzát egy Londonban élő, kanadai származású férfi találta fel 1962-ben. Nahát!

Pizzareceptekért kattints

2. Egy átlagos amerikai majdnem egy tonnányi ételt vesz magához egy évben - állítják az USDA ( United States Department of Agriculture) legutóbbi kutatásai.

Pulykaburger

3. A parmezán nem vegetáriánus. Ez is egy olyan sajtféle, ami állati eredetű anyagot tartalmaz, ugyanis haszonállatok - például kecske vagy szarvasmarha - gyomrából származó enzimekkel oltják be.

Itt találsz parmezános recepteket

4. A mandula csonthéjas, amiről nagyon jól tudjuk, hogy fán terem. Az viszont újdonság lehet, hogy ugyanabba a családba tartozik, mint a szilva, a cseresznye vagy a barack. És tényleg, ennek tudatában nem feltűnő a hasonlóság a mandula és a barackmag között?

5. A french fries-ról (sült krumpli) senki nem tudja, hogy miért is francia pontosan, annyi biztos, hogy az első világháborúban Franciaországban állomásozó katonák egyszerűen átnevezték a pommes frites-et french fries-nak.

6. A méz nem romlik meg! Soha, úgy értsd, soha! Persze csak és kizárólag akkor, ha valódi mézről beszélünk, nem a sajnálatosan elterjedt hamisítványokról. A jó méz mindig jó marad - még kikristályosodva is.

7. A valódi mogyoróvaj rágcsálószőrt és rovarmaradványokat tartalmazhat - úgy néz ki, ez már hivatalos. Az FDA (Food and Drug Administration) szerint ennek jelentősége pusztán ízlésbeli. Érdekes.

8. A jól felismerhető gyorséttermi logóknak már puszta látványa is stimulálja az idegrendszert: türelmetlenséget, megváltozott viselkedést válthat ki az emberekből, ha látványt követően záros határidőn belül nem jutnak hozzá kedvenc hamburgerükhöz.

McDonald's vs. való világ

9. A vadlazac színe természetesen rózsaszínű: úgynevezett krillekkel táplálkoznak, ez színezi át a bőrüket. A tenyésztett lazacok viszont nem fogyasztanak ilyen apró rákokat, ezért az ő bőrüket megszínezik.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...