9 leves a kánikulára, amit Te is imádni fogsz

Régen mindig főétel előtt ettem levest, aztán, ahogy belejöttem a főzésbe, észrevettem, hogy folyton új levesreceptek után kutatok...

Szóval sokszor két tányérral is szedek egy-egy jól sikerült borsólevesből, és estére, főleg nyáron, nem is igénylek mást. Most nyáron pedig annyi a friss alapanyag, hogy öröm új ötleteket kipróbálni, de azért a régi, jól bevált kedvencek is a repertoárban maradnak. Hoztunk egy kis inspirációt nektek a nyári levesekhez: főzz belőle jó nagy adagokat, így több napra is el tudod osztani, nyári estéken hazaérve pedig nagyon jól fog esni! Hívd át a barátokat, rokonokat, főzzetek együtt, bontsatok egy üveg bort mellé - mutatom a nyár kedvenc kánikulaleveseit!

1. Tejszínes, vaníliás citromleves - mi lehet ennél jobb egy forró júliusi estén? Csakis behűtés után tálaljuk!

Hűsítő citromleves

12 éve készítem már ezt a levest minden nyáron, én imádom! Egy régi-régi főzős műsorban láttam, Kudlik Juli készítette. :) Ő habgaluskával kínálta (mint a madártejet), de én azt ...

2. Ez nem éppen egy könnyű fogás, viszont a már kapható friss zöldbab miatt nem hagyhattam ki a felsorolásból!

Palócleves 2.

Hát eljött a magyar konyha napja a kollégiumban...a levest én kaptam. Gondoltam, kicsit kreatívabb leszek annál, hogy gulyáslevest készítsek, a "magyaros" ízek azonban kötelezőek voltak, ...

3. Újabban rajongok a karfiolért, és köretként, tejszínnel készítem - ez a recept ugyanígy jár el, csak éppen levesként.

4. Hajaj, a nagy nyári klasszikus, amit júniustól szeptemberig minden este ennénk. Galuskával és/vagy csirkeparólékkal az igazi, a friss zöldborsóval készültnek pedig nincsen párja!

5. Teljesen egyszerű, isteni, nyári gyümölcsleves, tetszőleges gyümölcsből elkészíthető.

6. Vegán, és nagy kedvencem: a minestrone levest télen-nyáron szeretem megfőzni, nyáron minden sokkal olcsóbb és szezonális a hozzávalók közül, és ilyenkor kevésbé sűrűre is készítem.

Nyári minestrone

Piríthatunk alá kevés húsos szalonnát, és gazdagíthatjuk ízlés szerint tésztával vagy rizzsel, de én most kimondottan ilyen könnyű zöldséglevest szerettem volna.

7. Paradicsommániásként a gazpacho nem maradhat ki, kellemesen hagymás, hűsítő finomság, főzés nélkül!

Hűsítő gazpacho

A legfrissítőbb nyári leves - a paradicsompucolás kicsit időigényes, de ha igazán érett a paradicsomunk, hamar megvan! ha a hűtőből kivéve nagyon sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá egy ...

Hideg uborkaleves

Hétvégi, Fertő-tó környéki kirándulásunk alkalmával végre eljutottunk a Ráspi étterembe. Itt ettem a nagy melegben üdítően ható, hideg uborkakrémlevest. Itthoni nekifutásra ez ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...