A szabályos szerkezetbe szerveződő, a Föld mélyén, nagy nyomás alatt kialakuló ásványok ragyogó színeikkel és izgalmas formájukkal a cukrászokat is megihlették. A nagy, látványos emeletes tortákon kívül muffinokat, sajttortákat, kekszeket is készítenek, amelyek ezekre a csodálatos képződményekre emlékeztetnek.
A cukrászok és a vállalkozó kedvű amatőrök sok-sok ételfestékből, fondantal és színezett keménycukorból tudják kialakítani ezeket az izgalmas ásványokra, drágakövekre emlékeztető formákat.
Az üreges ásványi formákat vízzel elkevert, felmelegített cukorból alakítják ki, amelyet egy fondantból készült formába öntenek, majd miután kikristályosodott a cukor, kikaparják az édes ásványunk közepének lágyabb részét.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Szexista Kinder tojások Angliában - A kisfiúk nem játszhatnak Hello Kitty figurákkal?