9 jel, amiből tudhatod, hogy érdemes beülni egy étterembe

Veled is előfordult már, hogy csalódtál egy étteremben? Ezentúl nem fogsz majd mellé, mutatjuk, mi mindenre figyelj! 

Honnan tudhatod, hogy jó az étterem, ahova betértek ebédelni? Oké, ma már vannak applikációk, ahol meg lehet nézni az értékeléseket, de mindent az sem árul el, ráadásul ha hirtelen leszel éhes, nem biztos, hogy van kedved kommenteket olvasni. Milyen jelekre figyelj, amik segíthetnek eldönteni, hogy ma hol ebédelj?

A személyzet jókedvű

Sok múlik a pincérek jó hangulatán. Ha azt látod, hogy a felszolgálók kedélyesek, nevetnek és viccelődnek egymással, az már jó jel, mert arra utal, hogy szeretnek együtt dolgozni, esetleg szívesen dolgoznak a munkáltatójuknak. Ha a jó kedv akkor is jellemző, amikor nem az éppen fizető vendégek asztalánál vannak, akkor jó helyen jársz, valószínűleg a dolgozók jól érzik magukat az étteremben.

Pirított sertésérmék magyarosan

Lehet, hogy elsőre kicsit bonyolultnak tűnik a magyaros pirított sertésérmék elkészítése, de a végeredmény mindenért kárpótol. Készíthetjük borjúból, marhából vagy szárnyasok ...

Tepsis csirkeragu

Apukám, ha néha főz, igen egyszerű, népi ételeket készít. Egyik slágere: tepsiben összevág szalonnát, kolbászt, krumplit és a sütőben megsüti. Nagyon finom, de nekem azért egy ...

Ahogy belépsz, jól érzed magad

A hangulat kulcsfontosságú egy vendéglőben. Megalapozza az étkezés hangulatát, még mielőtt egyáltalán leülnél elolvasni az étlapot. Figyeld meg a dekorációt, a tányérokat más asztaloknál, az étlapot - ha ezek összhangban vannak, akkor a tulajdonosok végig gondolták a koncepciót!

Az étterem tele van

Ott vannak sokan, ahova az emberek szívesen visszatérnek. Ha egy étteremben rendszeresen sok a vendég, mindenképpen jó jel, mert mindenki ott szeret enni, ahol jó a kaja. Ez persze nem törvényszerű, de azért biztató, ha nehéz asztalhoz jutni a kiszemelt helyen (egyben bosszantó is!).

A pincér tud válaszolni a kérdéseidre

Ez két okból is rendkívül fontos: egyrészt árulkodik arról, mennyire edukálja a vezetőség a pincéreket, másrészt arról is, hogy milyen régóta dolgozik az illető az adott helyen. Ha a menedzsment időt szán arra, hogy gondosan felvilágosítsa a pincéreket a menüről, akkor várhatóan az ételek elkészítésére is gondot fordít.

Baconben sült szűzpecsenye

Nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel. Amikor készült, nem így gondoltam, mert  egy bő  fél óráig biztosan homályosan láttunk a füst miatt. De megérte. Téli hidegben nem ...

Teljesítik az elvárásokat

Fontos, hogy azt kapd, amit vársz, ezért az a legjobb, ha már az étlapon jelzik, ha valami a szokottnál több időt fog igénybe venni.

Gyakran változtatják az étlapot

Elég elszomorítóak tudnak lenni a téli saláták paradicsommal vagy az őszi spárgás fogások - egyszerűen azért, mert nem szezonálisak. A legjobb, ha naponta, hetente változtatja egy étterem a kínálatát, ügyelve arra, hogy bizonyos alapanyagok mikor elérhetőek.

Ezt olvastad már?

Ennyi borravalót adnak az amerikaiak vagy a franciák - mennyi az annyi?

Helyi termelők alapanyagait használják

Ha az alapanyagok a közeli termelőktől származnak, az mindig jó jel, mert a minőségi alapanyagok érződnek az ételeken - egy helybeli pék vagy közeli hústermelő portékája sokat dob az összhatáson, és nem hátrány, ha a forrásokat az étlapon is feltüntetik.

Lazac céklaágyon

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az ...

Nyitott konyhát üzemeltetnek

Ha az étterem engedi, hogy gyakorlatilag bárki rálásson arra, hogyan készül a vacsorája, az mindenképpen biztató jel: ilyet csak az enged meg magának, akinek nincsen titkolnivalója a konyhájával kapcsolatban.

A mosdók csillogóan tiszták

Ha a mellékhelyiségek rendezettségére különösen figyelmet fordítanak, rendszeresen felmosnak, után töltik a vécépapírt, és tisztán tartják a mosdókagylót, akkor jó esély van rá, hogy az egész étterem működésére figyelmet szentelnek.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via Taste of Home

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...