Hogy mibe tedd a csirkemájat azon kívül, hogy olcsó levesbetétként (vagy cicakajaként) vetnéd be? Galuskába, levesekbe, (májkrémbe, amit házilag készíteni a legjobb és gyorsabb műveltek egyike), de mehet egytálételekbe, főételekbe, húsok töltelékébe is. Mutatjuk a mi tippjeinket:
1. Májgombóc
Azért első helyre a jó öreg májgombóc került. Ebbe a mutatós és méretes darabba bizony liszt sem kell, csak zsemlemorzsa, fűszerek, hagymák és egy pötty szalonna!
2. Csirkemájparfé
Ez a házi májkrém Jamie Oliver készítésében valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a tetején lévő zsályás tisztított vajat még nem is magasztaltuk...
3. Egyszerű resztelt máj
A leggyorsabb, legklasszikusabb fogás, ami a májat illeti - hagymás zsiradékon sütjük, a végén sózzuk, hogy meg ne keményedjen! Isteni.
4. Fűszeres csirkemáj
Ezeket a falatkákat a szerkesztőségünk egyszer nagy mennyiségben pusztította el: koriandermagos-rómaiköményes-szerecsendiós-paprikás lisztbe forgatjuk a májdarabokat, kisütjük, utólag sózzuk. Minden hozzávalója olcsó és összeillő.
5. Zöldségekkel sült csirkemáj
Egyszerű összetevőkből így kell olcsón, gyorsan, finom egytálételt varázsolni - nem diétás, viszont kiadós és kedvező árú.
6. Zöldséges-májas töltött dagadó
Isteni töltött hús, jelen esetben dagadó, amelynek duci töltelékébe csupa elérhető árú hozzávaló, répák, zeller és gomba is kerül.
7. Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
Lecsóvariációkat nem csak nyáron dobhatunk össze. Ha külön körettel és húsfélével tálaljuk, nem kell nagy adagokat megfőzni belőle. Pár paradicsom és paprika is megteszi. És istenien mutat!
8. Rozmaringos-fehérboros házi májas
A parfé mellett egy "sima" házi májkrémet is idebiggyesztünk azért - persze ez is hazugság, mert nem sima, hanem fehérboros-rozmaringos, hagymákkal turbózva!
9. Rántott máj
A végére hagytuk a jollyjokert - mert rántva még az is szereti a májat, aki nem szereti a májat! És olcsó. Ez is.