9 étel, amit utáltunk gyerekkorunkban - és ötletek, hogy csináld, hogy finomabb legyen!

Ezeket az ételeket úgy fest, elég sokan utáltuk gyerekkorunkban - mutatjuk, hogy variálhatod a recepteket, hogy leküzdd a gyerekkori traumát!

1. SPENÓT

Az non plus ultra gyűlölt étel, a megkérdezettek véleménye alapján legalábbis. Van aki mai napig nem eszi meg, ilyet keveset ismerek. Főleg a lisztes-tejes főzelék ellen van kivetnivalójuk. Készítsd el másképp!

Rácsos pite spenóttal

Nem vagyok zöldfülűnek mondható a sütés terén, de bevallom, olyan gyúrt tésztáról, amiben élesztő van, még sohasem hallottam idáig. A receptet - pontosabban a képet - egy, még ...

2. Kelkáposztafőzelék

Dettó - a káposzta, valljuk be, tökéletesen alkalmas rá, hogy minden gyerek utálja. Csúnya, a főzelékben még barna is, íze se túl sok, miért örültünk volna neki annyira? Készítsd el így!

Kelkáposzta fasírt

Hugicám ezer éve mesélt nekem a kelkáposzta fasírtról, amit készített, és hogy jaj, de finom volt. Nagyon kíváncsivá tett, de valahogy sose álltam neki, pedig másféle zöldségekből ...

3. Máj

Már a nevétől is féltem - kesernyés, ráadásul belsőség, szerintem bőven érthető, hogy a gyerekeknek nem kedvence. De miért csak resztelve adták kiskorunkban? Vagy nálatok volt rántott is?

4. Tökfőzelék

Itt a kapron van a hangsúly, azt hiszem. Egyik kollegám máig nem bírja elviselni, így a tökfőzelék is kiesik nála. De miért készítenénk csak főzeléket a tökből, hát nem?

Lecsós tökfőzelék

Glutén(liszt)-mentes ételeket próbálok főzni. A kókusztej a tejföl helyett szerintem igen jól helyettesíthető, bár nem ugyanolyan lesz az állaga. Nagyon szeretem ezt a fajta ...

Hideg tökleves

Amikor megvettem a gyalult tököt, akkor még főzeléknek indult, aztán leves lett belőle. Mindez még tavaly nyáron, úgyhogy igyekszem jól felidézni a receptet. Aki a tökfőzeléket ...

5. Finomfőzelék

Úgy tűnik, a főzelékek utálata mindenképpen jellemezte gyerekkorunkat - nekem mondjuk ez az egyik kedvencem, de sokan nem értik, hogyan. Lássuk, hogy lehet másképp felhasználni az alapokat, azaz a zöldborsó + répa kombót:

Kölessaláta

Az új irodában nincs se hűtő, se mikró. Így kénytelen vagyok olyan menüt is összeállítani, ami ehető hűtés-melegítés nélkül. Amikor már a humusz összes változatán túl vagyunk, ...

Igazán finom főzelék

Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...

6. Sóska

Fura étel, nem is nagyon látni külföldi gasztrooldalakon, mint alapanyag. Főzelékként jellegzetesen savanykás, főtt krumplival, fasírttal valaki vagy imádja, vagy utálja. Miben működik még?

Omlett sóskával (Omlett 2.)

Hogy ne mindig az imádott sóskafőzelék készüljön a sóskából, döntöttem a sóskás omlett mellett. Ennél kényeztetőbb reggelit elképzelni sem tudnék.

Sóska torta

Mindig is szerettem a sóskát, sóskafőzeléket, de már unalmas volt egy kicsit, gondolkodtam rajta, és ez lett belőle. Én folyékony édesítőszerrel csinálom, de ez csak megszokás ...

7. Sárgaborsófőzelék

Újabb főzelék - személyes ellenségem, bölcsőde (!) óta ránézni se bírok, ott ugyanis belém erőltették.

Arab ihletésű sárgaborsóleves

Tegye fel a kezét az, akiben még élénken él az emlék a menzai sárgaborsólevesről vagy főzelékről. Az én kezem fenn van. Nem szeretem a sárgaborsónak azt a megnyilvánulási formáját, ...

8. Gomba

Pörköltben vagy rántva, elég nehezen emészthető, gumis, kissé íztelen emlékképünk van róla - holott ugye tudjuk, ezerféle van belőle, és iszonyú finom ételek születnek belőle.

9. Tojásleves

Megmagyarázhatatlan ez is: fehér nyálkás darabok úsznak a levesünkben, miért kell minket ezzel kínozni? Csináld másképp, mondjuk így!

Olaszos tojásleves

Ez a leves nálam akkor szokott készülni, mikor kicsit elegem lesz a nehéz, húsos ételekből, vagy nincs is otthon hús, csak mindenféle cifit-cafat zöldség maradék, vagy TAVASZ van, és az ...

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...