9 dolog, amit mindenképp tegyél meg a tojásoddal, ha jót akarsz

Hogy marad középen a sárgája? Mikor friss egyáltalán? Hogy válaszd szét könnyedén? Figyelj!

Megint egy röpke videó könnyed tojásos trükkökkel, ami az egyik kedvenc alapanyagunk, mert annyira finom és annyira sokoldalú - tükör, Benedict, rántotta, omlett, buggyantott, lágy!

Most 9 trükk következik, amiket érdemes megfontolnod:

1. ha a hegyes végével felfelé tárolod (azaz fordítva, mint az emberek 99%-a), az esetleges fertőzés, baci nehezebben hatol el a fertőzésre hajlamosabb sárgájáig, mert az így középre úszik

2. itt megnézheted, hogyan néz ki egy teljesen friss, egy 1 hetes és egy 2-3 hetes tojás feltörve! (A legfrissebb fehérjéje például kevésbé folyik szét, és szinte középen van a sárgája...)

3. tojás szétválasztása tölcsérrel - működik, nézd!

4. ha leturmixolsz némi lilakáposztát és a levét hozzáöntöd a tojásfehérjéhez, lila lesz ha megsütöd! Ha pedig a káposztalé mellé pici citromlevet is öntesz, zöldes színt kap! WOW

5. ha némi citrommal együtt főzöd a tojásaidat, sokkal könnyebben meg tudod majd pucolni őket!

6. ha a főtt tojást egy pici vízzel teli pohárba rakod, és erőből összerázod, leválik a héja

7. a friss tojás lesüllyed egy pohár vízben, nem lebeg, mint a kevésbé friss!

8. szűk szájú koszos üveget moss el némi tört tojáshéjjal és vízzel jól összerázva

9. petpalackkal simán kiszippanthatod a tojássárgáját a fehérjéből!

NÉZD a videót!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...