Megint egy röpke videó könnyed tojásos trükkökkel, ami az egyik kedvenc alapanyagunk, mert annyira finom és annyira sokoldalú - tükör, Benedict, rántotta, omlett, buggyantott, lágy!
Most 9 trükk következik, amiket érdemes megfontolnod:
1. ha a hegyes végével felfelé tárolod (azaz fordítva, mint az emberek 99%-a), az esetleges fertőzés, baci nehezebben hatol el a fertőzésre hajlamosabb sárgájáig, mert az így középre úszik
2. itt megnézheted, hogyan néz ki egy teljesen friss, egy 1 hetes és egy 2-3 hetes tojás feltörve! (A legfrissebb fehérjéje például kevésbé folyik szét, és szinte középen van a sárgája...)
3. tojás szétválasztása tölcsérrel - működik, nézd!
4. ha leturmixolsz némi lilakáposztát és a levét hozzáöntöd a tojásfehérjéhez, lila lesz ha megsütöd! Ha pedig a káposztalé mellé pici citromlevet is öntesz, zöldes színt kap! WOW
5. ha némi citrommal együtt főzöd a tojásaidat, sokkal könnyebben meg tudod majd pucolni őket!
6. ha a főtt tojást egy pici vízzel teli pohárba rakod, és erőből összerázod, leválik a héja
7. a friss tojás lesüllyed egy pohár vízben, nem lebeg, mint a kevésbé friss!
8. szűk szájú koszos üveget moss el némi tört tojáshéjjal és vízzel jól összerázva
9. petpalackkal simán kiszippanthatod a tojássárgáját a fehérjéből!
NÉZD a videót!
Ezeket olvastad már?
Rántotta, buggyantott tojás és omlett...mikróban?? Igen.
Jó-jó, tudom a mikró az ördögtől való, a pokol eszköze, megvetjük, de van, hogy csak az marad nekünk, és vele kell megoldanunk az étkezést - süssünk benne például tojást!
Brecz JuditLeteszteltük a húsvéti tál egyik legfontosabb elemét: íme a nagy...
Első pillantásra talán minden tojás ugyanolyan, de most leteszteltük 11 bolti és 2 piaci tojás ízét is, a különbség pedig érezhető.
NosaltyParadicsom, banán, tojás - most akkor hűtőbe vagy ne? Vitáztunk
Óriás probléma került elő a szerkesztőségben - hűtőbe való a paradicsom vagy nem? És a banán? És a tojás?
Brecz JuditA sokszínű tojás: mutatunk 10+1 tojásos receptet!
Már csak néhány darab tojás árválkodik a tartóban? Esetleg megmaradt pár tojásfehérjéd a hétvégi fánksütésnél? Megmutatjuk, mit kezdj velük!
Nosalty