844 519 Ft - ennyit is lehet keresni az Aldiban, lerántották a leplet a bérekről

A pénztárosok és a boltvezetők is elég jól keresnek a német diszkontáruháznál.

Miután a Lidl jelentős bérfejlesztést hajtott végre az év elején, az Aldi is emelte a tétet. Közzétették az egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét.Az Aldi adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért adja, kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek jelentenek, ahol többet kapnak a dolgozók - írja az Index.

De nézzük, mennyit keresnek az Aldi dolgozói:

  • A bolti eladók és a raktárosok kezdő bérebruttó 272 269 forint, ha heti40 órában dolgoznak. Ehhez jön a cafeteria nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvány, így a bruttó járandóság a cafeteria elemekkel kiegészítve elérhetia havi 292 319 forintot.
  • Tíz év után az eladók és raktárosok havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. Budapesten és környékén ehhez még hozzájön a BKV bérlet.
  • A kiemelt üzletekben a kezdő pénztárosokbruttó 322 319 forintot, a tíz éve ott dolgozók bruttó417 519 forintot kereshetnek.
  • A legtöbbet aboltvezetők keresnek, bruttó járandóságuk cafeteriával együtt bruttó 517 119 forintnál kezdődik,a kiemelt boltokban pedig elérheti abruttó 844 519 forintot.

Bár az Aldi bruttó összegeket adott meg, azért nagyjából ki lehet számolni, hogy ha valakinek nincs gyereke, és nem részesül adókedvezményekben, akkor boltvezetőként maximum nettó 560 ezer forint, eladóként pedig minimum nettó 180 ezer forint körül kereshet egy hónapban.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...