8+1 dolog, amiből nem árt, ha jól beraktározol atomtámadás vagy természeti csapás előtt

Vannak élelmiszerek, amik hosszú ideig elállnak, így átvészelhető velük egy természeti katasztrófa, vagy háborús helyzet.

A külföldi portálokat olvasgatva futottam bele több olyan összeállításba, amely természeti katasztrófa illetve atomtámadás esetén ad tanácsokat. A Karib-térséget már elérte a pusztító Irma hurrikán és az egész világ aggódva nézi, hogy Észak-Korea mikor robbantja fel saját magát vagy ellenségeit egy atombombával. Jobb félni, mint megijedni, és nem árt tudni, mik azok az ételek, amiket hosszú időre elraktározhatunk, és átvészelhetjük a nehéz napokat. Soha ne legyen rá szükségünk, de mutatjuk, miből érdemes elraktározni nagyobb mennyiséget:

1. Palackozott víz

A folyadékpótlás katasztrófa idején is fontos. Érdemes egy napra egy palack vízzel számolni, vagy akár kettővel. A folyadék mosakodáshoz, és a felfrissüléshez is elkélhet.

2. Tonhalkonzerv

A tonhal tökéletes fehérjeforrás a bajban. Ráadásul nem kell vele bajlódni sem, csak egy konzervnyitó kell hozzá, és már ehetjük is. Minél több van belőle, annál jobb.

3. Alma

Ha jól tároljuk, az alma akár hetekig is eláll. Ez az egyik legtovább tárolható gyümölcs.

4. Konzerv zöldségek

Több évig is elállnak. Arra viszont figyelj, hogy legyen nálad konzervnyitó vagy egy éles kés, amivel felnyithatod őket. Ezekből egyébként is jó, ha mindig van otthon pár darab.

5. Instant kávé

Kávé nélkül átvészelni egy ilyen stresszes helyzetet aligha lehet. Az instant kávék készíthetőek el a leggyorsabban. A biztonságos bunkerünkben már ne válogassunk!

6. Konzerv bab

Köretként is szolgálhat egy csomó mindenhez, de önmagában is jó tápanyagforrások lehetnek a hüvelyesek.

7. Gabonapehely vagy granola

Egy sima hétköznapon is életmentő tud lenni, ha üres a hűtő. Ha van otthon egy kis gabonapehely vagy granola, megmenekültünk.

8. Tejpótlók

Nem kell nagyon magyarázni. A szója-, rizs- és mandulakészítmények tovább elállnak, mint a tejtermékek. Jól jönnek majd az instant kávéhoz is.

+1. Nassolnivaló

Tökmindegy, mi történik, mindig legyen nálad nassolnivaló. A diákcsemege vagy a mogyoróvaj a legjobb, de némi étcsokoládét is elraktározhatsz. Nem lehet baj, ha kéznél vannak.

Ezeket olvastad már?

via Delish.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...