Chili
Akik szeretik a fűszeres ízeket, azoknak egyértelmű az előnyük: mivel a chiliben lévő kapszaicin (a gyömbérben is megtalálható) serkenti az anyagcserét, a gyomor és a belek aktivizálódnak, és fokozódik a test zsírégetése. Ráadásul csökken a vér inzulin- és a lipidszintje, és serken általa a vérkeringés is.
Aszalt gyümölcsök
A müzlivel kevert aszalt szilva vagy sárgabarack emésztése növeli az energiafogyasztást, így valódi zsírégetőnek számítanak a hozzáadott cukor nélküli változatok. Ezen kívül elősegítik az emésztést, és tele vannak magnéziummal is. Különösen ebéd utáni harapnivalókként ajánlják őket, mert megállítják az édesség utáni vágyunkat.
Chiamag
A chiamagok igazi fehérjebombák. Sok vasat, kalciumot és omega-3 zsírsavat tartalmaznak, ez a kombináció pedig megalapozza a zsírégetési folyamatot.
Tojás
Ha zsírégetésről van szó, akkor különösen a fehérjére érdemes építeni. A tojás tele van fehérjékkel és fontos tápanyagokkal, mint például kalcium, foszfor, vas és vannak benne vitaminok (A, B és E) is.
Zabpehely
A zabpehely (függetlenül attól, hogy ropogós vagy puha) tele van oldható rostokkal, magnéziummal, vassal és B-vitaminokkal. Gyorsan és hosszú ideig tölti meg a gyomrot. Az egészséges reggeli 5 legfontosabb összetevőjének egyike a zabpehely.
Avokádó
Igen, az avokádónak magas a zsírtartalma, de hálistennek, egyszeresen telítetlen zsírokból áll, amelyek egészségesek. Az L-karnitin aminosav tartalma pedig fokozza a zsírégetést. Az avokádó egy titkos fegyver, soha ne mellőzd az étrendedből, ha fogyni szeretnél.
Spárga
A spárga tele van fontos tápanyagokkal, például foszforral és kalciummal, valamint értékes vitaminokkal. Például a benne lévő B2-vitamin energiává alakítja a glükózt és a zsírokat, a B1-vitamin pedig aktiválja szénhidrát- és energia-anyagcserét.
Mandula
A mandula a jó zsírokon kívül alfa-linolsavat is tartalmaz. Ez biztosítja az állandó zsíranyagcserét, ami segítségünkre van, ha fogyni szeretnénk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Mandarin, a kedvenc téli csemege: ezért jó, ha gyakran eszed
Tudtad, hogy a mandarin az ókori Kínából származik?
Jenei GrétaMiért érdemes tárkonnyal fűszerezni az ételeket?
A tárkony zamatos, évelő fűszernövény, amely leginkább az erdélyi, a francia és az angol konyhában népszerű. A főzéshez, sütéshez a francia tárkonyt (Artemisia dracunculus) használjuk.
Jenei GrétaMajoránna, a szuperfűszer - elmondjuk, hogyan tárold
Tudtad, hogy a legtöbb szakács a szárított majoránnát részesíti előnyben a friss változattal szemben, és ennek oka van?
Jenei Gréta6 ok, amiért érdemes mogyorót enned
A mogyoró (más néven törökmogyoró, ami nem azonos a nálunk főleg sózva népszerű földimogyoróval) ízletes rágcsálnivaló, és számos étel remek kiegészítője. Ha valaki kiegyensúlyozott, kalóriakontrollált étrendbe illeszti, annak fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár.
Jenei Gréta