8 hiba, amivel lassítod saját takarításod!

Legalább 8 dolog van, amivel hátráltatod magad takarítás közben - inkább így csináld őket!

1. Nem fentről lefelé haladsz

Lehet, hogy utálod a porszívózást, de akkor se azzal kezdj, az legyen az utolsó! Felső polcok, alsóbb polcok portörlése - fentről lefelé haladj, hogy a végére ne koszold újra össze a már tiszta szőnyegeket.

2. Előmosod a mosogatógép előtt az edényeket

A maradékot valóban illik előtte kidobni a tányérról, de előmosogatni-áztatni tök felesleges, különben minek van géped?

3. Rosszul mosol

Ha sietségből, hányavetiségből nem válogatod szét a ruháidat szín, anyag szerint, és összemosod a fehéreket a színesekkel, teszem azt egy élénkpiros pulcsival, jóval több időt kell majd áldoznod majd arra, hogy kihipózd a rózsaszínné változott darabokat, és mentsd a menthetőt. A magas hőfokot kívánókat (pl. törülköző, ágynemű, konyharuha) is érdemes külön mosni a ruhaneműktől, hogy utóbbi ne menjen mind tönkre.

4. Ragyogó napsütésben mosol ablakot

Furán hangzik, de tényleg nem jó ötlet. A napsugarak ugyanis azonnal megszárítják a tisztítószerrel bespriccelt üveget, így folyton csíkos lesz a végeredmény. Azért ne várd meg az esőt, de egy kellemes borús nap pont jó választás az ablakpuccra!

Ajánljuk Neked!

Így lehet mindig rend és tisztaság

5. Nem váltogatod megfelelően a porszívófej kefés részét

A porszívófej alján levő kis sörtéket akkor kapcsold be, ha szőnyeget porszívózol, mert akkor valóban bejutsz a szálak közé is,és könnyebben felszedheted pl. a hajszálakat. Ha a padló van soron, húzd vissza a fejeket, mert a kis kefékről csak szétszórnád a koszt a padlón.

6. Cipővel mész a lakásba

Ne engedd be az utcai koszt a lakásba a cipőkkel! Vedd komolyan, cipők le - és a családodnak is add ki parancsba, mert tényleg rengeteget számít. Sőt, sokan a dupla lábtörlőre esküsznek: egy az ajtó előtt és egy közvetlenül bent.

7. Mágikus henger az állatszőr ellen

Nem megoldás, mert ez túl sok lesz neki. Ha tényleg csomókban áll a szőnyegen/kanapén a szőr, húzz egy nedves gumikesztyűt, és simítsd végig a felületet...csodás lesz!

8. Nem tisztítod a tisztítóeszközöket

Egy koszos rongy, szivacs, elhasználódott seprű vagy tele porszívózsák nem képes csodát tenni. Őket is tisztítani kell ám!

(forrás: goodhousekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...