8 főzős kérdés, amire általában a Google-ön keresed a választ

Te is a Google-höz fordulsz, ha nem tudsz valamit a főzéssel kapcsolatban? Nem vagy egyedül. Összegyűjtöttük a leggyakoribb főzős kérdéseket, amikre válaszokat is adunk.

1. Hogyan készítsek tökéletes tojásrántottát?

Rántottát szinte mindenki tud készíteni. Szinte, mivel már én is találkoztam olyannal, akinek sikerült elrontania ezt az egyszerű ételt. Emberfüggő az is, ki milyen állagúan szereti a rántottát. Érdemes kipróbálni mindegyik formáját, és megkóstolni, melyik ízlik a legjobban. Arra mindig vigyázzunk, hogy ne süssük túl a tojást.

Tuti rántotta receptek:

Rántotta ahogy Évi néni készíti

Senki ne nézzen nagyképűnek, nem találtam fel a spanyol viaszt, csak egy főzős műsorban hallottam Bill Grangertől, hogy mások szerint ő készíti a világ legjobb rántottáját. Márpedig ...

2. Milyen a jó steak?

Véres, közepesen átsült vagy jól átsült legyen? Ki, hogy szereti? A jó minőségű hús mellett van még egy trükk, amivel a steak igazán omlós lehet. Tegyük a sütőbe, és süssünk rá vékony kérget. Amikor már látjuk, hogy szép kéreg pirult a húson, akkor sózzuk, borsozzuk és tegyük étolajba, és süssük "készre". A végén hagyjuk kicsit pihenni, és szeleteljük fel.

3. Hogyan főzzünk tökéletes rizst?

A rizs főzésétől sokan ódzkodunk. A legtöbben beérjük az olcsó és gyors zacskós megoldással. Egy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hogyan fejlesztheted tökélyre a rizsfőzést.

4. Hogyan süssünk kenyeret?

Ki ne szeretné a frissen sült, ropogós kenyeret kis vajjal megkenve. Létezik egyszerű módja is annak, hogy házilag, gyorsan készíts magadnak friss kenyeret.

Receptért kattints a képre!

5. Hogyan főzzünk tökéletes tésztát?

Tök egyszerű dolognak tűnik, mégis nagyon könnyű elrontani a tésztát. Van, aki kevés vizet használ sok tiszta kifőzéséhez. A pontos arány elvileg 100g tésztához egy liter víz lenne. A sóval is sokan rosszul bánnak. Egy liter vízhez körülbelül egy kiskanál só kell. Bár a csomagolásokon szerepel, hogy meddig kell főzni, nem ártunk vele, ha megkóstoljuk a tésztát, mielőtt leszűrnénk.

6. Mennyi ideig süssem a csirkemellet?

Nincs is jobb egy szaftos, jól fűszerezett csirkemellnél. De meddig szabad sütni a húst? Túl sokáig semmiképp, mert kiszáradhat. Ha fagyasztott csirkéből készítjük az ételünket, érdemes megvárni, amíg a hús szobahőmérsékletű nem lesz. Sokkal szaftosabb lesz a csirke, ha az olaj mellett vajban sütjük ki, vagy egy éjszakára bepácoljuk. A sütési idő a hús nagyságától is függ, de néhány perc alatt szaftos csirkét kaphatunk.

Finomabbnál finomabb csirkés ételek:

Mozzarellás csirkemell fűszeresen

Párom és én sokat sportolunk, szóval szükségünk van sok fehérjebevitelre, illetve kevés szénhidrátra. Próbálom mindig feldobni kicsit az étkezéseket, hogy ne csak az unalmas ...

7. Meddig kell főzni a nokedlit?

Könnyű elrontani, főleg ha nem találjuk el a jó tojás, liszt, víz arányt. A nokedlit forrásban lévő vízbe szaggatjuk, egészen addig, amíg fel nem jön a víz tetejére. Ha tovább főzzük, akkor lisztes ízű, szétfőtt tésztát kapunk.

Nokedlis kedvenceink:

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tojásos nokedli 2.

A tojásos nokedli az öcsém egyik kedvenc étele, gyakran készítek neki, amikor meglátogat, de nálam is toplistás, főleg ilyenkor tavasszal, amikor fejessaláta szezon van. A nokedli ...

8. Mennyi idei főzzem a tojást?

Nekem első alkalommal meggyűlt vele a bajom, ezért én is rákerestem a neten, hány percig is kell főzni, hogy minden szempontból tökéletes legyen. A tojásokat érdemes már a hideg vízbe helyezni, úgy hogy a víz legalább kétujjnyira ellepje. Amikor a víz forrni kezd, levesszük a tűzhelyről az edényt, és 20-25 percig állni hagyjuk, majd megpucoljuk a tojásokat. Tuti tojáspucolós trükköket itt találsz...

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Popsugar

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...