1. Hogyan készítsek tökéletes tojásrántottát?
Rántottát szinte mindenki tud készíteni. Szinte, mivel már én is találkoztam olyannal, akinek sikerült elrontania ezt az egyszerű ételt. Emberfüggő az is, ki milyen állagúan szereti a rántottát. Érdemes kipróbálni mindegyik formáját, és megkóstolni, melyik ízlik a legjobban. Arra mindig vigyázzunk, hogy ne süssük túl a tojást.
Tuti rántotta receptek:
2. Milyen a jó steak?
Véres, közepesen átsült vagy jól átsült legyen? Ki, hogy szereti? A jó minőségű hús mellett van még egy trükk, amivel a steak igazán omlós lehet. Tegyük a sütőbe, és süssünk rá vékony kérget. Amikor már látjuk, hogy szép kéreg pirult a húson, akkor sózzuk, borsozzuk és tegyük étolajba, és süssük "készre". A végén hagyjuk kicsit pihenni, és szeleteljük fel.
3. Hogyan főzzünk tökéletes rizst?
A rizs főzésétől sokan ódzkodunk. A legtöbben beérjük az olcsó és gyors zacskós megoldással. Egy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hogyan fejlesztheted tökélyre a rizsfőzést.
4. Hogyan süssünk kenyeret?
Ki ne szeretné a frissen sült, ropogós kenyeret kis vajjal megkenve. Létezik egyszerű módja is annak, hogy házilag, gyorsan készíts magadnak friss kenyeret.
5. Hogyan főzzünk tökéletes tésztát?
Tök egyszerű dolognak tűnik, mégis nagyon könnyű elrontani a tésztát. Van, aki kevés vizet használ sok tiszta kifőzéséhez. A pontos arány elvileg 100g tésztához egy liter víz lenne. A sóval is sokan rosszul bánnak. Egy liter vízhez körülbelül egy kiskanál só kell. Bár a csomagolásokon szerepel, hogy meddig kell főzni, nem ártunk vele, ha megkóstoljuk a tésztát, mielőtt leszűrnénk.
6. Mennyi ideig süssem a csirkemellet?
Nincs is jobb egy szaftos, jól fűszerezett csirkemellnél. De meddig szabad sütni a húst? Túl sokáig semmiképp, mert kiszáradhat. Ha fagyasztott csirkéből készítjük az ételünket, érdemes megvárni, amíg a hús szobahőmérsékletű nem lesz. Sokkal szaftosabb lesz a csirke, ha az olaj mellett vajban sütjük ki, vagy egy éjszakára bepácoljuk. A sütési idő a hús nagyságától is függ, de néhány perc alatt szaftos csirkét kaphatunk.
Finomabbnál finomabb csirkés ételek:
7. Meddig kell főzni a nokedlit?
Könnyű elrontani, főleg ha nem találjuk el a jó tojás, liszt, víz arányt. A nokedlit forrásban lévő vízbe szaggatjuk, egészen addig, amíg fel nem jön a víz tetejére. Ha tovább főzzük, akkor lisztes ízű, szétfőtt tésztát kapunk.
Nokedlis kedvenceink:
8. Mennyi idei főzzem a tojást?
Nekem első alkalommal meggyűlt vele a bajom, ezért én is rákerestem a neten, hány percig is kell főzni, hogy minden szempontból tökéletes legyen. A tojásokat érdemes már a hideg vízbe helyezni, úgy hogy a víz legalább kétujjnyira ellepje. Amikor a víz forrni kezd, levesszük a tűzhelyről az edényt, és 20-25 percig állni hagyjuk, majd megpucoljuk a tojásokat. Tuti tojáspucolós trükköket itt találsz...
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
LECSÓ - amit mindenki másképp csinál, és nyilván úgy a...
Lecsó: van-e egyetlen alaprecepet, vagy tényleg mindenkinek a saját - (nagy)szülei által örökített - változat a kedvence? Rizs vagy nem? Tojás vagy nem? Kolbász vagy virsli?
Brecz JuditMost mindenki a dinnyekenyéren pörög - nézd meg, hogy néz...
Megint kitaláltak valami hülyeséget - dinnye, mint kenyér? Miért? Miért ne? Tök jól néz ki, kreatív, vicces, jóhogy kipróbálnánk! Így készül:
Brecz JuditMiért, de miért? Ezt kérded majd, ha meglátod ezt a...
Van az úgy, hogy nem sikerül, aminek nekiállsz a konyhában...na de ennyire nem??? Ezektől a fotóktól rögtön jobb szakácsnak érzed majd magad...
Brecz Juditvia Popsugar